Cum sa ai cel mai mare hotel din lume si niciun turist care sa ii calce pragul?

Cel mai mare hotel construit vreodată se întinde pe mai bine de patru kilometri, de-a lungul ţărmului Mării Baltice, şi are 10.000 de camere cu vedere la mare. Deşi au trecut 70 de ani de la finalizarea construcţiei, niciun turist nu s-a cazat vreodată acolo.

Construit în perioada 1936-1939 de regimul nazist, hotelul se plia pe conceptul şi era menit să devină un loc de relaxare pentru cei responsabili de propaganda nazistă. Localnicii numesc hotelul ,,Colosul”, din cauza dimensiunii sale enorme.

Hotelul este situat în golful dintre provinciile Sassnitz şi Binz, pe o fâşie strâmtă de stepă, care separă laguna de marea Baltică. Complexul este format din opt clădiri identice care se întind pe 4,5 kilometri, la o distantă de 150 de metri de plajă.

Dar haideti sa vedem cum arata cel mai mare hotel din lume, dar in care nu a incaput nimieni, niciodata…

Pentru construcţia hotelului, 9.000 de muncitori au lucrat timp de trei ani. Naziştii au avut planuri să construiască alte patru clădiri care să includă teatre, săli de spectacole, piscine şi chiar un port. Planul lui Hitler era să construiască o staţiune-hotel cu o capacitate de 20.000 de locuri, cea mai mare din lume la acea vreme. Toate camerele au vedere la mare, iar băile şi holurile sunt situate către partea din stânga a clădirii. Fiecare cameră are dimensiuni de 5 x 2.5 m, două paturi, un dulap şi o chiuvetă.
La fiecare etaj se află toalete şi duşuri, dar şi un hol imens. De la centru se plănuia şi construcţia unei clădiri care, în caz de război, se putea transforma în spital militar. Cum războiul începuse înainte ca hotelul să fie operaţional, planurile lui Hitler s-au schimbat, iar construcţia a trecut în plan secundar.

Toţi muncitorii implicaţi în proiect au fost trimişi să lucreze apoi la o fabrică de armament. Pe durata bombardamentelor Aliaţilor, mai mulţi locuitori din Hamburg s-au refugiat în hotel, iar după război a găzduit refugiaţi din Germania de Est. După al Doilea Război Mondial, hotelul a devenit unitate militară pentru armata Germaniei Democrate. După reunificarea Germaniei în 1990, hotelul a devenit şcoală militară, iar mai apoi a găzduit refugiaţi din Balcani.

În 2001, o mică parte din hotel s-a transformat într-un hostel cu 400 de locuri. În timp, ar urma să devină o staţiune cu 300 de paturi, teren de tennis, piscină şi un mic centru comercial.

Sursa
Add a Comment