Cum arata unul dintre cele mai inedite hoteluri din lume?

LEAPrus 3912, situat pe fata sudica a muntelui Elbrus, in Rusia, este eco-hotelul aflat la cea mai mare altitudine, fiind construit la 3.912 metri deasupra nivelului marii.

LEAPrus 3912 completeaza lista hotelurilor inedite din lume. Deschis in luna septembrie 2013, acesta detine recordul pentru eco-hotelul situat la cea mai mare altitudine. La 3.912 metri deasupra nivelului marii, situat pe fata sudica a muntelui Elbrus, cel mai inat varf european, hotelul a fost construit de firma italiana de arhitectura LEAPfactory.

Eco hotel

Hotelul este proiectat in asa fel incat sa aiba o eficienta energetica maxima. LEAPrus are o capacitate de 46 de persoane, in doua cladiri din fibra de sticla, prefabricate in Italia si asamblate pe muntele Elbrus. O alta cladire gazduieste angajatii si un restaurant, in timp ce toaleta si dusurile se afla in a patra constructie, mai mica.

Eco hotel_2

Hotelul ecologic include o instalatie de topire a zapezii pentru rezerva de apa, un sistem hibrid care produce energie electrica si o instalatie de tratare a deseurilor.

Eco hotel_3

Sursa
Add a Comment