70% dintre hotelurile din Romania sunt de vanzare

sursa foto
Conform unei declaratii a vicepresedintelui Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, peste 70% din hotelurile din Romania sunt de vanzare pentru ca nu sunt profitabile. Sunt scoase la vanzare atat hoteluri de 2-3 stele cat si unele de 5 stele, afiliate la diverse lanturi internationale.
Unele din hoteluri au fost construite in perioada de boom economic. Intre timp, multe au devenit nerentabile, mai ales ca in ultimul an gradul mediu de ocupare a scazut sub 30%.
„In timp proprietarii au constatat ca afacerea nu este rentabila daca nu este condusa de profesionisti sau locatia nu a fost bine aleasa”, a mentionat Dragos Raducan.
La inceputul acestui an, din cele 1.400 de hoteluri din Romania, 28 erau de cinci stele, 233 de patru stele, 663 de trei stele, 395 de doua stele si 75 de o stea, iar sase unităţi nu erau clasificate. In 2008, 16 hoteluri erau cotate la cinci stele, 99 la patru stele, 355 de trei stele, 453 la două stele şi 171 la o stea.

Construiesti un hotel sau o pensiune? Te putem ajuta: iti garantam minim 3 oferte pentru orice materiale, manopera sau dotari doresti, GRATUIT. Doar cere-ne aici
Vrei sa iti faci cunoscuta investitia? Te putem ajuta. Intreaba-ne cum

sursa