Cum arata cel mai scump hotel din Orientul Mijlociu. FOTO

Hotelul Emirates Grand Palace din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, a câştigat titlul de cel mai bun hotel din Orientul Mijlociu şi ocupă locul doi, după Marina Bay Sands din Singapore, ca valoare financiară a construcţiei, conform World Travel Awards, citat de Business Insider.

Apartamentele de lux ale hotelului au o suprafaţă de 680 de metri pătraţi şi costă aproape 14.000 de dolari (10.800 de euro) pe noapte. Fiecare dintre cele 48 de apartamente are 3 dormitoare cu balcon, o sufragerie şi un salon.

Dotările sunt impresionante: fiecare cameră are câte un televizor cu diagonala de 50 de inci, marmură importată din 13 ţări şi un majordom pentru fiecare apartament, disponibil 24 de ore din 24.

Construcţia hotelului Emirates Grand Palace a costat 3 miliarde de dolari (2,31 mld. euro), fiind al doilea cel mai scump hotel construit din lume, după Marina Bay Sands din Singapore care valorează 8 miliarde de dolari (6,19 mld. euro).

Hotelul are plajă privată, două piscine cu cascade şi ape curgătoare, 394 de camere, două săli de fitness, un spa de lux, 12 restaurante, două baruri, buticuri, propriul port şi un elicopter.

► Proprietatea Emirates Palace se întinde pe 100 de hectare, cât suprafaţa a 141 de terenuri de fotbal

► Plaja hotelului se întinde pe 1,3 km şi are acoperire Internet

► 394 de camere şi apartamente, cu suprafeţe între 55 şi 680 de metri pătraţi. Spre comparaţie, un apartament de 4 camere are în jur de 100 de metri pătraţi de suprafaţa utilă.

Sursa
Add a Comment