Hoteluri Desk-less: Ce beneficii aduce renunțarea la recepția fizică?

În mod tradițional, punctul de contact indispensabil între un hotel și oaspeți, recepția a fost întotdeauna locul unde clienții fac check-in, fac cereri, se opresc pentru a discuta și fac check-out. Totuși, odată cu evoluția tehnologiei, hoteluri pot să renunțe la recepția fizică.

În timp ce o mulțime de studii arată că oaspeții doresc tehnologii mobile și de autoservire eficiente (nimeni nu vrea să aștepte la coadă), studiile arată, de asemenea, că aceștia pun accent și pe experiențe autentice – dintre care conexiunile umane sunt esențiale .

Este important ca operatorii din domeniul ospitalității să rămână la curent și să folosească tehnologia pentru a îmbunătăți operațiunile și serviciile pentru clienți, dar aceasta nu trebuie să înlocuiască interacțiunea umană.

Primul hotel robot din Japonia, Hotelul Henn-na, ilustrează acest punct de vedere. Proprietatea de înaltă tehnologie a renunțat recent jumătate din roboți din cauza defecțiunilor frecvente și a deficiențelor tehnice care au dus la frustrarea oaspeților. Operatorii au descoperit că roboții pur și simplu nu funcționează la fel de bine ca oamenii.

Recepția unui hotel oferă în mod obișnuit prima oportunitate pentru proprietate de a crea o legătură personală, dar poate fi, de asemenea, limitată. Legat de o recepție fizică, serviciul pentru clienți poate avea de suferit, mai ales în perioadele aglomerate, pe măsură ce coada crește iar telefonul nu încetează să sune. Pe de altă parte, eliminarea acestui punct de contact cheie face ca hoteluri să rateze o oportunitate valoroasă de a crea o conexiune personală cu oaspeții.

Așadar, succesul constă în găsirea echilibrului. Hotelurile pot renunța la constrângere creată de recepția fizică fără a renunța la factorul interpersonal. Iată câteva motode:

Crearea unui spațiu primitor

Hotelurile pot întâmpina oaspeții într-un mod mai plăcut prin reducerea sau eliminarea focalizării pe recepție. Recepția este o barieră fizică între personalul hotelului și clienți. Transformarea acesteia într-o zonă de lounge creează un spațiu și o experiență mai primitoare.

De la canapele confortabile și plante de interior până la ceai și cafea din partea casei, gândiți-vă la modul în care hotelul dumneavoastră poate deveni atât primitor, cât și funcțional.

Dacă nu sunteți gata să vă eliminați complet recepția, luați în considerare reducerea dimensiunii biroului și mutarea acestuia din spațiul central. În acest fel, personalul poate lucra la sarcini administrative în timpul perioadelor de nefuncționare.

Implementarea tehnologiei

Sistemele moderne de gestionare a proprietăților (PMS) sunt optimizate pentru dispozitive mobile, inclusiv tablete și smartphone-uri, permițând personalului să acceseze și să actualizeze datele de oriunde.

Astfel, personalul nu este forțat să stea într-un singur loc. Angajații pot întâmpina oaspeții în hol, îi pot invita să se așeze pe canapele, să le ofere o ceașcă de ceai sau cafea și apoi să le verifice datele, să le arate proprietatea și să facă recomandări locale. Un astfel de proces de check-in are ca rezultat o intercțiune mai naturală și mai fluidă.

Când vine vorba de solicitările oaspeților, acestea pot fi înregistrate și rezolvate din mers, fără a fi nevoie de o recepție fizică.

Atenția personalului

Renunțarea la recepție este o mișcare îndrăzneață care are ca rezultat o experiență mai plăcută și mai memorabilă pentru oaspeți. Totuși, această mișcare poate funcționa doar prin crearea unui spațiu primitor și confortabil, prin implementarea tehnologiei potrivită și prin atenția sporită a personalului.

Eliminarea recepției îi va surprinde pe unii oaspeți, așa că este esențial ca personalul să fie întotdeauna disponibil. Angajații ar trebui să fie disponibili pentru a întâmpina clienții și a verifica datele, pentru a răspunde la întrebări și a face recomandări locale. Chiar și proprietățile cu opțiune de auto-check-in ar trebui să aibă personal pregătit pentru a întâmpina oaspeții și pentru a oferi asistență la nevoie.

Deși tehnologia este esențială pentru eficientizarea operațiunilor hoteliere și îmbunătățirea experienței oaspeților, ea nu poate înlocui niciodată interacțiunea umană. Ospitalitatea va fi întotdeauna legată de oameni, iar hotelurile vor avea întotdeauna nevoie de personal- doar că nu au nevoie de o recepție fizică.

Sursă articol: webrezpro.com