COVASNA: Un centru balneoclimateric multifuncțional va fi construit in stațiunea Covasna cu finantare de la CNI

Un centru balneoclimateric multifuncţional va fi construit în staţiunea Covasna cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Ministerul Dezvoltării a alocat pentru acest proiect suma de 64 de milioane de lei, informează mesageruldecovasna.ro.

mesageruldecovasna.ro

Viitorul centru va fi construit pe o suprafaţă de aproape trei hectare, în vecinătatea pârtiei de schi din localitate, şi va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea Covasna, respectiv apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat, a declarat primarul Gyero Jozsef

Centrul va cuprinde un aquapark şi o zonă de wellness care vor contribui la diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber.

„Acest centru este un vis mai vechi al nostru şi a fost cuprins în strategia de dezvoltare durabilă a oraşului, precum şi în Master Planul investiţiilor în turism, dar până acum nu a primit un sprijin efectiv (…) Cu ajutorul UDMR, care se află la guvernare, a fost propus pentru a fi introdus pe lista CNI şi a primit toate avizele necesare (…) Prin hotărâre de Guvern s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv, iar Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea sumei de 64 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor. La aceasta se va adăuga contribuţia administraţiei locale de circa 1,6 milioane de lei (…) Urmează licitaţia pentru proiectare şi execuţie, fiind prevăzut un termen de două luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Gyero Jozsef.

Centrul va avea o suprafaţă construită de peste 3.000 de metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de aproape 5.500 de metri pătraţi şi un regim de înălţime de S+P+2 etaje.

„Acest proiect este important nu doar pentru staţiunea Covasna, ci şi pentru întregul judeţ şi chiar pentru întreaga regiune şi ţin să mulţumesc ministrului Cseke Attila, preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, pentru sprijinul acordat”, a adăugat Gyero Jozsef.