Corian® – materialul ce revoluționează amenajările interioare din industria medicală și HoReCa

Corian® – materialul ce revoluționează amenajările interioare din industria medicală și HoReCa

Corian® se folosește tot mai des în industria ospitalității și cea medicală la construcția suprafețelor de lucru și a mobilierului. Este cunoscut pentru versatilitate, rezistență și întreținerea ușoară. Atunci când vezi într-un hotel o recepție unduită elegant și fără cusur sau, într-un cabinet medical, o masă de laborator de pe care se șterg instant urmele de reactivi, fără nicio îndoială este vorba despre Corian®.

Ce este Corian®?

Corian® este un material de suprafață solidă compus din rășini acrilice (polimetilmetacrilat sau PMMA) și minerale naturale (hidroxid de aluminiu sau ATH). A fost creat acum aproximativ 50 ani de compania americană DuPont™. Deși este un material produs în laborator, Corian® are proprietăți extraordinare.

Aspectul și textura Corian®

Fiind un material solid și având în componență minereuri derivate din bauxită, Corian® este similar cu piatra la atingere și uneori la aspect.

Corian® este un material neted, non-poros și oferă o gamă largă de culori, până la 180 de nuanțe. Aspectul suprafeței din Corian® depinde de culoarea aleasă. Avantajul Corian® este că, indiferent de alegere, va avea o culoare uniformă, spre deosebire de piatra naturală. Nenumărate teste au demonstrat că acest material, Corian®, își păstrează omogenitatea culorii indiferent de mărimea și grosimea suprafeței fabricate.

Poate fi șlefuit pentru a dobândi un aspect lucios sau mat, în funcție de preferințele clientului, această posibilitate a personalizării făcându-l extrem de popular în nenumărate industrii.

Ce obiecte de mobilier pot fi produse din Corian®?

Corian® se regăsește într-o gamă largă de obiecte de decor, mobilier, chiar și în amenajări exterioare. Versatilitatea materialului îi permite să fie folosit la fabricarea produselor minimaliste, dar și cu design îndrăzneț, cum ar fi:

  • Blaturi de masă
  • Scaune sau fotolii
  • Recepții
  • Pereți (săli de așteptare, cabine de duș)
  • Echipamente medicale
  • Placări exterioare
  • Chiuvete
  • Corpuri de iluminat
  • Obiecte decorative

Fiind prelucrat cu metode și instrumente specifice prelucrării lemnului, Corian® poate fi modelat cu ușurință și se poate adapta oricărui proiect de design.

Care sunt beneficiile materialului Corian®? De ce este atât de special?

Designerii și arhitecții sunt mereu în căutare de soluții funcționale și în același timp atrăgătoare pentru amenajarea spațiilor interioare. Corian® reușește să îmbine în mod echilibrat aceste două nevoi datorită proprietăților valoroase.

Corian® este solid și rezistent

Compoziția Corian® îi oferă durabilitate și rezistență sporită la lovituri, zgârieturi și la temperaturi ridicate. Impactul cu un obiect greu nu afectează Corian®. Poate fi mai sensibil la temperaturi foarte înalte, așa că se recomandă folosirea unui suport pentru vasele fierbinți. Zgârieturile vizibile provocate de obiectele ascuțite pot fi ușor înlăturate cu un burete abraziv.

Corian® este și foarte longeviv, te poți bucura de o piesă de mobilier din Corian® timp de cel puțin 30 de ani.

Poate lua orice formă

Corian® este termoformabil. Acest lucru înseamnă că materialul este maleabil și poate fi modelat în orice formă la temperaturi înalte. Fiind atât de versatil, Corian® este folosit la fabricarea obiectelor cu aspect neobișnuit, cu design în relief, împletit in curbe impunătoare sau diverse forme artistice. De asemenea, piesele din Corian® pot fi îmbinate fără cusur, întrucât liniile de conectare nu sunt vizibile cu ochiul liber. În plus, acestea pot fi șlefuite prin mecanisme speciale pentru a-i asigura suprafeței un aspect unitar și desăvârșit.

Corian® este omogen și non-poros

Suprafața netedă a Corian® permite respingerea cu succes a oricărui lichid care intră în contact cu acest material. Nu are pori, precum granitul sau laminatul, de aceea lichidele nu pot pătrunde în interior. Acest lucru îi oferă proprietăți antibacteriene și îl face rezistent la mucegai sau la alte substanțe ce ar putea contamina suprafața. Este igienic și se curăță foarte ușor. Ceea ce determină nenumărate unități medicale să folosească Corian® la fabricarea pieselor de mobilier din laboratoare, unde se lucrează cu reactivi sau substanțe chimice ce ar putea păta suprafețele. Daca Corian® pare curat, atunci este cu adevarat curat.

Se întreține ușor

Corian® nu necesită mentenanță specială. Pentru a te bucura îndelung de suprafețele din Corian® este nevoie doar de o rutină simplă de îngrijire. Acest lucru presupune să ștergi imediat suprafața atunci când s-a murdărit și să o protejezi atunci când folosești instrumente ascuțite sau obiecte fierbinți.

Dacă se întâmplă să fie zgâriat, Corian® poate fi lustruit cu o bucată de pânză abrazivă, ce va reduce vizibilitatea urmei de uzură. De-asemenea, în cazul unei crăpături, Corian® poate fi restaurat cu ușurință de un profesionist, nu e nevoie să fie înlocuit cu o altă piesă.

Are o varietate mare de culori

Fiind un material produs în laborator, Corian® are în compoziție pigmenți care îi oferă culoare. Așadar, din cele 180 de nuanțe disponibile, este imposibil să nu găsești o culoare care să se potrivească proiectului tău de amenajare. Mai mult de-atât, Corian® este și translucid, fapt pentru care este folosit din abundență în amenajări interioare ce presupun implementarea unor soluții creative de iluminat.

Este prietenos cu mediul

Chiar dacă este produs în laborator, Corian® este un material non-toxic și nu emite gaze nocive. Are certificarea Greenguard, adică îndeplinește standarde stricte ce țin de emisia substanțelor chimice și a emisiilor VOC (compuși organici volatili), care ar putea afecta calitatea aerului din încăperi. Sustenabilitatea este un factor important pentru compania DuPont™, având de aproape un deceniu ca obiectiv eliminarea completă a deșeurilor rezultate din procesul de producție.

Pentru companiile din industrii precum HoReCa, cea medicală sau din sectorul retail, design-ul interior reprezintă un mijloc de conectare cu clientul, o modalitate prin care își comunică valorile și esența afacerii, dar și o resursă practică, care caută să rezolve o nevoie concretă.

Corian® reprezintă echilibrul perfect dintre eleganță, funcționalitate, rezistență și versatilitate. Este un material care deschide noi căi de abordare a design-ului interior și care are puterea de a transforma orice idee în realitate.

Prin aceste calități, Corian® permite realizarea unor obiecte de decor ce reușesc să ajute aceste industrii să-și amenajeze spațiile inteligent și plăcut estetic, oferind relaxare angajaților, satisfacție clienților și încredere în potențialul de creștere a afacerii.

Trend Furniture, producator acreditat de compania DuPont™, va asteapta pentru detalii suplimentare la showroom-ul din judetul Cluj, localitatea Gilau, strada Braniste numarul 25B, la showroom-ul din Bucuresti, strada Bucuresti-Targoviste, numarul 12A, sau la telefon 0264371540.