Conferinta de presa cu ocazia Targului de Turism al Romaniei organizat de Romexpo

ttr00Romexpo va organiza luni, 22 februarie a.c., incepand cu ora 13.00, o conferinta de presa care va anunta editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei.

La conferinta de presa vor participa in calitate de vorbitori domnul Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, domnul Alin Burcea, prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), domnul Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), doamna Rodica Pencea, secretar general al Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), si domnul Gabriel Zamfir, presedintele executiv al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

Conferinta de presa va avea loc in Centru de presa al Romexpo.

┬áEditia de primavara a Targului de Turism al Romaniei isi deschide portile la Romexpo intre 25 si 28 februarie 2016 in Pavilioanele C1 ÔÇô C6 si se intinde pe o suprafata expozitionala de peste 13.700 mp. Lumea fascinanta a turismului se intalneste sub acelasi acoperis pentru a-si prezenta ofertele early-booking, last minute, pachetele turistice estivale, propunerile de city-break, dar si pachetele family sau senior. La Targul de Turism al Romaniei vizitatorii vor putea sa isi aleaga vacanta dintre sutele de destinatii autohtone, europene sau exotice pe care firmele expozante le vor prezenta.

La editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei vor fi prezente companii din 15 tari: Albania, Bulgaria, Croatia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria. De asemenea, targul va reuni 281 de firme care vor participa in calitate de expozanti si co-expozanti.

Promovarea turismului romanesc este, ca de fiecare data, o componenta importanta a targului. Organizatorii editiei de primavara a Targului de Turism si-au indreptat atentia catre iubitorii de vacante pe frumoasele meleaguri romanesti, punand la dispozitia vizitatorilor oferte pentru calatorii in Maramures, circuite la Manastirile din Moldova, la cetatile din Transilvania sau drumetii prin Apuseni.

Zone turistice din Romania vor fi reprezentate prin Consilii Judetene precum Alba, Braila, Buzau, Cluj, Dambovita, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt sau  Satu-Mare, de la care vizitatorii vor putea afla mai multe detalii despre destinatiile autohtone, traditiile si specificul zonei. Orase precum Alba-Iulia, Amara, Cluj, Fagaras, Mangalia, Piatra-Neamt, Poiana Brasov, Sighisoara, Targu-Neamt, Targoviste, Techirghiol sau Timisoara vor expune la Targul de Turism porturi traditionale, vor binedispune vizitatorii prin muzica si dansurile specifice zonei din care provin si ii vor îndruma catre cele mai frumoase obiective turistice locale.

 

Targul de Turism al Romaniei este organizat si gazduit de Romexpo, bianual, primavara si toamna, cu sprijinul Camerelor de Comert si Industrie din Romania, al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), in calitate de partener strategic, si al Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural  (ANTREC).

*Jurnalistii care doresc sa se acrediteze la conferinta de presa sunt rugati sa trimită un e-mail continand datele de contact pe adresele pr@romexpo.ro sau loredana.tulica@romexpo.ro, pana vineri, 19 februarie a.c., la ora 12.00.