Numarul turistilor straini care au vizitat Clujul in ultimul an a crescut cu 35%

Evenimentele culturale de amploare (TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park, concerte) precum si gazduirea unor competitii sportive importante (Eurobasket, europenele de gimnastica, Fed Cup, Davis Cup) a transformat localitatea Cluj-Napoca in ultimii ani intr-un adevarat magnet pentru turisti.

Cu o capacitate de cazare de 4376 de camere cu 8994 de locuri oferite turistilor, (aceasta cifra cuprinde doar capacitatea unitatilor de cazare cu minim 10 locuri-pat), municipiul Cluj-Napoca a gazduit in perioada 1-31 decembrie 2017 630.555 de turiști. Din acest total, peste 130.000 au venit din alte tari, inregistrand astfel o crestere de 35% fata de aceeasi perioada a anului 2016.

Cei mai multi turisti straini care au vizitat Clujul in ultimul an provin din Ungaria (peste 20.000), Germania (peste 16.000) si Italia (peste 12.000).

Ce proiecte importante din domeniul HoReCa anunta Clujul pentru urmatoarea perioada?

1. Aquapark in localitatea Chinteni, proiect aflat in stadiu de autorizare conform Victa.ro
2. Centru cultural, baza sportiva si de agrement in localitatea Floresti, proiect aflat in intentie conform Victa.ro
3. Renovarea hotelului Continental si inaugurarea lui cu titlul de Galeriile New York, proiect aflat in proces de amenajare conform Victa.ro

Doresti sa afli mai multe informatii despre aceste investitii? Acceseaza AICI singura asistenta de ofertare la santierele din Romania!