Cluj: Cum va arăta viitorul Parc Zorilor? Investiția se ridică la 7 mil. lei

Primăria Cluj-Napoca plătește 7 milioane de lei pentru un nou parc în cartierul Zorilor. Spațiul se va întinde pe 1,2 hectare, pe un teren obținut prin exproprierea de la Sile Pușcaș, un om de afaceri clujean. Acesta dorea să ridice blocuri de zece etaje pe amplasament.

monitorulcj.ro

În noul parc vor fi plantați 180 arbori și 240 arbuști, pe lângă cei existenți. Parcul va cuprinde un loc de joacă pentru copii, zonă de recreere, alei, mobilier urban, zonă fitness, peluză multifuncțională, parcare pentru biciclete și spații verzi. De asemenea, vor fi amplasate o cișmea și o toaletă „inteligentă”.

Acesta va fi dotat cu un sistem inteligent de irigație care va reduce costurile de întreținere și va menține vegetația în timpul perioadelor secetoase. Proiectul include și un nou sistem de iluminat prevăzut cu tehnologie LED și telegestiune, similar cu sistemele utilizate în alte proiecte cu fonduri europene implementate. Întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran, iar amenajarea parcului abordată într-o manieră integrată, cu atenție la deplasările pedestre și velo.

Cinci asocieri de firme vor să amenajeze Parcul Zorilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul licitației a fost ziua de marți, 22 februarie.

Sursă: monitorulcj.ro