Cu siguranță știm deja faptul că România este una din țările extrem de bine populate la capitolul lăcașe de cult. De la construcții reprezentative care au rămas încă din istorie și s-au transformat în obiective turistice până la construcții noi, pe marginea cărora s-au iscat multe discuții, țara noastră este în continuare una cu un număr extrem de ridicat de biserici.
Conform asistentei de vânzare la șantiere și proiecte: VICTA, în anul 2017 au fost identificate 355 de proiecte de tip lăcașe de cult. Valoarea totală a lucrărilor la aceste șantiere s-a ridicat la suma de 523.84 mil RON, iar ca suprafață totală, construcțiile ocupă 966760mp. În ceea ce privește județele cele mai active, Clujul a condus cu 26 de lucrări, urmat de Iași (20 lucrări), Timiș (19) și Harghita, Brașov și Bihor (câte 16 proiecte fiecare).
Dar cum arată piața arhitecților și proiectanților din domeniu?
1. ABRAL ART PRODUCT – 12 proiecte
S.C. “ABRAL ART PRODUCT” S.R.L. este o firmă de proiectare înființată în anul 1992, ce desfașoară activități în domeniul protejării, conservării și restaurării monumentelor istorice. Principalele activități desfășurate în cadrul firmei sunt activități de arhitectură, inginerie și servicii de consultanță tehnică legate de acestea: proiectare, cercetare, expertizare, consultanță și asistență tehnică pentru construcții civile și industriale, conservare-restaurare monumente istorice, arhitectură peisagistică și ambientală.
2. PROIECT BIHOR – 8 proiecte
În cazul firmei Proiect Bihor, construcțiile sociale și comunitate care includ și categoria lăcașurilor de cult ocupă 40% din totalul lucrărilor. Pe locul 2 se află Infrastructura, urmată de domeniile Hotel&Relaxare, Clădiri Rezidențiale Private și Utilități cu câte 11 puncte procentuale fiecare. Compania de față are în portofoliu 8 proiecte de construcție, consolidare și modernizare lăcașuri de cult din România.
3. POLARH DESIGN – 8 proiecte
POLARH DESIGN este o societate înființată în anul 1991. De la apariție până în prezent, societatea a contribuit la restaurarea și valorificarea a numeroase monumente și ansambluri istorice din patrimoniul românesc. Echipa prestează servicii de execuție lucrări de construcție, asistență tehnică și proiectare, studii complementare de teren – expertize tehnice, audituri energetice, ridicări topografice, studii geotehnice; amenajări interioare, execuție și urmărirea execuției lucrărilor precum și asistență tehnică de șantier.
Folosim cookies ca sa va oferim cea mai buna experienta pe acest site. Daca doriti sa ramaneti inseamna ca sunteti de acord cu politica de utilizare a cookies-urilor.Sunt de acordCiteste mai multe