Top 10 cele mai ciudate hoteluri din China. FOTO

 

China este locul in care se gasesc atat cele mai inalte cat si cele mai mici hoteluri din lume. Ce este din ce in ce mai interesant este faptul ca hotelierii devin din ce in ce mai creativi.
Haideti sa vedem – in ordine aleatorie – cele mai ciudate hoteluri de pe teritoriul Chinei:

 

1. „Trage cu ochiul” in Hotelul Waterhouse din South Bund, Shanghai

Fiecare din cele 19 camere ale hotelului din Shanghai este dotata cu „gauri de spionaj” in pereti si in usa, asa incat oaspetii pot trage cu ochiul la vecini.
Sub forma unui mic geam, fiecare gaura este acoperita cu o perdeluta, o usurare pentru oaspetii mai rusinosi.

 

2. Dormi in cerc: Fuyulou, Fujian

Construite acum 130 de ani, Hakka Tulous fac parte din patrimoniul UNESCO si ofera calatorilor o adevarata experienta Chinezeasca.
In trecut locuite de triburile Hakka, fiecare din aceste comunitati circulare au adapostit sute de locuitori.
Fuyulou este unul dintre cele mai populare hoteluri Tulou si pune la dispozitia clientilor atat camere simple, cat si adevarate dormitoare. Oaspetii pot alege sa-si petreaca o noapte intr-un pat de lemn vechi de 120 de ani, in schimbul a 120RMB/ noapte.

 

3. Camera de inchisoare: Hotelul Aiwei Boutique Themed, Hefei

Acest hotel de tip boutique din Anhui – pe care localnicii il numesc „hotelul dragostei”, dispune de 62 de camere si ofera oaspetilor un sejur neconventional si provocator in China.
Fiecare camera are cate o tematica, astfel incat oaspetii sa poata experimenta atmosfere cu totul diferite.

 

4. Cea mai lunga spalatorie- parasuta: Grand Hyatt Shanghai

Incarcatura murdara cade zilnic de la etajul 85 pana la subsol (spalatoria Hyatt Grand), in Turnul Jin Mao printr-un jgheab de spalatorie de 400 de metri.
Hotelul cu 555 camere gazduieste, de asemenea, si al doilea mare atrium din lume.

 

5. Camera cu oxigen: China World Hotel, Bejiing

Orice oaspete cazat la Hotelul China World se poate bucura de un cadou – o camera de oxigen.
Tratamentele din spatiul de noua metri patrati (a carui constructie a costat 80000 RMB), se efectueaza in sesiuni de cate 20 de minute.
Tratamentul este gandit pentru a ajuta la reducerea stresului, consolidarea organismelor epuizate si de a crea echilibru. De asemenea, oaspetii se bucura si de muzica chinezeasca in surdina.

 

6. Hotelul- Pestera: Homa Chateau, Guilin

Acest hotel de 46 de camere din Guilin este un vis pentru iubitorii de arta – el face parte dintr-un parc de 5.5 kilometri patrati, a carui investitie se ridica la 700 milioane RMB, si contine 200 de opere de arta de la mai mult de 100 de artisti.
Punctul de atractie, insa, este o pestera de 10 metri inaltime ascunsa in adancuri.
Hotelul poate gazdui evenimente unice, alaturi de stalactite si stalagmite luminate, piscine cu apa dulce, dar si nelipsitii lilieci.

 

7. Paturi in podea: Commune by the Great Wall, Beijing

Cuprinzand 35 de vile, acest hotel de tip boutique este situat in pustiul Shuiguan Great Wall.
Cea mai interesanta dintre toate este Casa Valiza, proiectata de Gary Chang Hong Konger. Sub parchet veti gasi paturile ascunse ale vizitatorilor, construite chiar in casa.
Casa Valiza este in prezent disponibila numai pentru intalniri de afaceri si nu este permisa sederea peste noapte.

 

8. Camere intr-un fost avion sovietic: Hotel Binhai Aircraft, Tianjin

Primul hotel sub forma unui transportator aerian ex- Sovietic din China, si, probabil, din lume, s-a deschide la 1 mai, in estul Tianjin.
Hotelul de lux face parte dintr-un parc de 80.000 de metri patrati cu tema militara, al carui proprietar a cheltuit 15 milioane de dolari pentru transformarea cabinelor in 148 camere de hotel.

 

9. Cea mai inalta biblioteca din lume: JW Marriott Hotel Shanghai la Tomorrow Square

Acest zgarie-nori de 60 de camere din JW Marriott Hotel Shanghai contine o biblioteca la ultimul etaj, care se afla la 231 de metri deasupra nivelului pamantului si dispune de mai mult de 300 de carti.
Si asta nu e tot.
In interiorul bibliotecii, in spatele unui raft oarecare, exista o camera secreta, unde oaspetii pot juca James Bond (sau Anne Frank, in functie de ocazie) si sa conduca sedinte sub acoperire.
Este un loc popular pentru magnatii de afaceri chinezi, care isi rezerva locul si discuta planuri secrete.

 

10. Peretele sertarelor: The Opposite House, Beijing

Inspirat de sertarele medicinei traditionale chineze, acest zid bizar sta in mijlocul Bei, restaurantul asiatic din Hotelul The Opposite House din Beijing.
Mai mult de 6.000 de sertare alcatuiesc peretele si mai mult de 60.000 de piese facute de mana acopera zona de 80 de metri patrati.
Publicul poate deschide fiecare sertar in parte unde gaseste cate un biletel personalizat.

 

Sursa
Add a Comment