Cea mai mare investitie facuta la Baile Herculane in ultimele 2 decenii a fost in centrul atentiei la conferinta Intoarcerea la Apa

Primăvara a adus în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociației Pro Turism Herculane. Ediția a VIII-a  a Conferinței Naționale Întoarcerea la Apă, care a avut loc în perioada 27-29 martie la Afrodita Resort & Spa.

Evenimentul susținut de Ambasadorii Băilor Herculane a fost realizat în colaborare cu “desprespa.ro”, iar printre cei care au luat cuvântul în cele 3 zile de conferintă s-au numărat specialiști precum: Natasa Ranitovic, President Cluster Wellness și EuropeSpa Expert din Serbia și Mare Kuruson, Vice Chair în Eastern European Initiative, Global Wellness Institute, din Finlanda.

Unul din subiectele prezentate la eveniment a fost sistemul geotermal Băile Herculane cu privire specială asupra rezultatelor hidrologice obținute prin forajul 4573 Bis din perimetrul Diana.  Mai exact este vorba despre inaugurarea unei noi surse de apă în Herculane, realizată exclusiv prin fonduri private, proiectul celui mai mare investitor din zona Herculane – Bacolux Hotels.

Grupul ajuns în Herculane prin preluarea și redarea în circuitul turistic a Diana Resort în 2011, a continuat seria de investiții în 2012 cu Afrodita Resort & Spa, iar în anul 2017 a finalizat una din cele mai importante etape ale ultimei investiții și anume asigurarea cu apă termală.

Noua sursă de apă este foarte bogat mineralizată, ajunge la suprafață în mod natural arteziană, temperatura acesteia la ieșirea din pământ fiind de 36 – 37 grade. Aceasta reprezintă o nouă resursă pentru tratament ale afecțiunilor reumatismale, ginecologice, posttraumatice ale aparatului locomotor, neurologice, dermatologice și afecțiuni respiratorii și ORL, așa cum rezultă din analizele fizico – chimice și microbiologice.

Investiția  este cea mai importantă și mai mare de acest gen din ultimele două decenii.