Câte unități de cazare au fost anunțate în ultimele 3 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 711 unități de cazare la nivel național. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 2,61 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 5,21 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța, cu un total de 107 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Conform VICTA.ro, 75% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 533 investiții private, 12 publice și 166 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

În ultimele 3 luni au fost identificate 8 unități de cazare în stadiul de intenție, 13 în proiectare, 402 în autorizare, 80 înainte de execuție, 105 în construcție, 45 în stadiul de amenajare, 57 finalizate și 1 în stadiul de demolare.

Pe ce șantiere se lucrează?
  • Pensiune turistică P+1E+M, Mehedinți
  • Ansamblu rezidențial 2S+P+10E, S+P+8E, clădire de birouri și hotel – Complex Gran Via Park, București
victa.ro
  • Aparthotel și spații comerciale P+4E+5Er, Constanța
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 712 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (13 lucrări), MTA STRUCTURAL ENGINEERS (8 lucrări), ARHIMAR SERV (5 lucrări), CUBICON INVEST (5 lucrări) și COFIDO (5 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 507 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (13 proiecte), NORD CONFOREST (7 proiecte) și CONSTRUCTII ERBASU (6 proiecte).