Cat “costa” o stea in domeniul hotelier?

Ospitalitatea hoteliera este masurata in mai multe criterii si clasificari, iar in functie de respectarea sau nerespectarea acestora, hotelurile primesc un anumit numar de stelele.

Cu fiecare stea primita in plus, cu atat investitia si inovarea in hotel este mai mare, calitatea serviciilor, a personalului si materialelor folosite este net superioara.

Cu ajutorul asistentei virtuale de vanzari la santiere – VICTA, am identificat un numar de 1468 de proiecte hoteliere care au fost demarate pe parcursul ultimelor 12 luni, in Romania. Suprafata totala construita reprezinta 2.96 mil mp, investitiile din domeniu ridicandu-se la suma de 12.36 mld RON.

Astfel, 16% din numarul de proiecte hoteliere este reprezentat de investitii de dimensiuni mari ca si suprafata construita, ocupand 2.16 mil mp, reprezentand investitii de 10,96 mld RON.

Ce reprezinta stelele in domeniul hotelier?

Stelele in domeniul hotelier reprezinta gradul de servicii si facilitati pe care un hotel il ofera clientilor care trec pragul.

In Romania, normele de clasificare in vigoare tin cont de normele utilizate in tarile din Uniunea Europeana, care beneficiaza de un turism dezvoltat. Toate aceste tari au aderat la sistemul Hotrec – federatia care reprezinta hotelurile, restaurantele si cafenelele din Uniunea Europeana,  tinand cont de asemenea si de recomandarile Organizatiei Mondiale a Turismului cu privire la conditiile minime de clasificare.

Cum se realizeaza clasificarea hotelurilor in Romania?

Principalele doua criterii de clasificare din domeniul hotelier din Romania  sunt stabilite in functie de:

  • suprafata hotelului, echipamentele si dotari de care beneficiaza turistii
  • criterii calitative – a serviciilor si dotarilor hotelului

Stelele pe care un hotel le primeste la clasificare sunt direct influentate de suprafata camerelor, a bailor, facilitatile de care dispune si dotarile aferente.

Cat „costa” o stea in domeniul hotelier?

Fie ca iti doresti sa construiesti un hotel, fie ca preferi sa fie doar turist, merita sa cunosti principalele aspecte de clasificare pe numar de stele:

Rangul Turist – toate camerele beneficiaza de baie proprie, dotate cu cabina de dus si toaleta, prosoape si produse cosmetice. Camerele beneficiaza suplimentar de televizor, masa si scaun, iar turistul beneficiaza de servicii de Receptie.

✪✪   Rangul Standard – mic dejun contra cost, acces la Internet, lampa pentru citit. Plata pentru servicii sau produse achizitionate in cadrul hotelului se poateface cu cardul. De asemenea, baile sunt dotate cu produse cosmetice intr-o gama extinsa: pasta de dinti, periuta de dinti, kit de barbierit.

✪✪✪ Rangul Confort – Receptia este deschisa minim 14 ore, iar personalul angajat vorbeste minim 2 limbi straine. Camerele sunt dotate cu telefon si spatiu destinat bagajelor, baile beneficiaza suplimentar de uscatoare de par, pe langa prosoape, gel de dus si sampon. De asemenea, hotelul pune la dispozitie si servicii de curatatorie haine.

✪✪✪✪ Rangul Prima Clasa – Receptia este deschisa minim 18 ore, exista lobby cu bar, micul dejun este inclus in pret, optiunea room-service fiind activa. Camerele sunt dotate cu mini-bar, suplimentar pe langa pat exista un fotoliu sau o canapea, se pot oferi halate de baie si papuci de casa, dar si produse cosmetice in camera. Aceste hoteluri au in componenta si restaurant.

✪✪✪✪✪ – Rangul Lux – Receptia este deschisa 24/24, iar personalul hotelier vorbeste mai multe limbi de circulatie internationala. Parcare este dotata cu servicii de valet-parking si portar. Turistii pot fi intampinati individual, cu flori si cadouri in camera. Camerele sunt dotate cu mini-bar, iar serviciile room-service sunt active non stop. Serviciile de curatatorie cu returnare intr-o ora si curatatorie pantofi, sunt un alt beneficiu.

VICTA – singura asistenta virtuala de vanzari la santierele din Romania, iti ofera in timp real statistici despre santierele din domeniul hotelier, creand reale oportunitati de vanzare de produse si servicii HORECA, exact acolo unde este nevoie de produsul tau.

Vrei sa ai acces la statistici reale din domeniul hotelier? Solicita acum un DEMO Gratuit pentru Victa!