Castelul Corvinilor din Hunedoara va primi 22 de milioane de lei nerambursabili pentru restaurare

Planurile pentru restaurarea Castelului Corvinilor din Hunedoara sunt tot mai aproape de materializare, asta dupa ce ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, a semnat la inceputul acestei luni contractul de finantare care va atrage aproape 22 de milioane de lei din fonduri europene pentru realizarea lucrarilor.

(foto: turistderomania.ro)

Dupa restaurare se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste cu peste 80.000 de turisti pe an, de la 260.000 cati viziteaza anual castelul in prezent, pana la aproximativ 350.000 de vizitatori.

Proiectul va fi realizat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valoriuficarea durabila a patrimoniului cultural. Valoarea totala a proiectului este de 21.88 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 21.44 milioane de lei, reprezentand 98% din valoarea eligibila a proiectului.

Doresti sa urmaresti evolutia acestui proiect sau sa afli mai multe informatii despre proiecte asemanatoare? Click aici!

Sursa articol: arenaconstructiilor.ro