ANALIZA: Piata dotarilor HoReCa din Romania – Cum puteai oferta 2892 de saltele intr-o singura luna?

Datele adunate de IBC Focus, companie specializata in studierea santierelor din Romania, indica o crestere a numarului de proiecte din domeniul Hotel & Relaxare. In ceea ce priveste unitatile de cazare (pensiuni, hoteluri, vile turistice), in ultimele 30 de zile au fost identificate/actualizate 249 de astfel de proiecte. O privire mai in detaliu, directionata catre cererea de dotari HoReCa, reflecta faptul ca hotelurile si pensiunile care se construiesc acum in Romania au mare nevoie de saltele, perne si garnituri de pat.

Cele mai specificate dotari HoReCa din ultimele 30 de zile:

  • 2892 de saltele in 86 de proiecte
  • 3288 de garnituri de pat in 82 de proiecte
  • 9765 de perne  in 91 de proiecte

Analiza pietei de saltele din ultimele 30 de zile

81% din proiectele in care au fost specificate saltele sunt din domeniul Hotel & Relaxare, urmate, cu 15%, de constructiile publice si cu 3% de proiecte din domeniul medical. Majoritatea proiectelor se afla in stadii incipiente (80% sunt in proiectare si 10% sunt in intentie), asadar reprezinta importante oportunitati de ofertare.

Unde a fost specificat cel mai mare numar de saltele?

Judetele Hunedoara si Constanta se afla la egalitate, cu 10.47% din totalul de saltele specificate. Asadar, proiectele monitorizate in aceste judete doar in ultimele 30 de zile au specificat in caietele de sarcini aproximativ 300 de saltele.

Analiza realizata de IBC Focus a fost posibila datorita utilizarii prospec.ro – cel mai avansat sistem de software privind scanarea documentatiilor tehnice de la proiectele de constructii. Platforma prospec.ro utilizeaza tehnologie de data mining si BIG DATA care permite realizarea de analize comportamentale din piata proiectelor de constructii din Romania.