Bihor: Evoluția pieței construcțiilor de hoteluri în ultimele 12 luni

În ciuda restricțiilor impuse în pandemie și a predicțiilor pesimiste cu privire la turism, domeniul Hotel & Relaxare a înregistrat o creștere de 10, 25 puncte procentuale în 2020. Așadar, potrivit analizelor IBC Focus pe baza datelor obținute cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2020 au fost monitorizate 3668 proiecte din acest domeniu, comparativ cu cele 3327 identificate în 2019.

Zona Nord-Vest a înregistrat o creștere de 2,75% în anul pandemiei comparativ cu anul precedent, cumulând un total de 635 proiecte și poziționându-se pe a doua poziție în clasamentul regiunilor cu cele mai multe investiții din domeniul Hotel & Relaxare. Prima poziție este ocupată de zona Sud-Est, cu un total de 704 proiecte.

Câte proiecte din domeniul Hotel & Relaxare au fost monitorizate în Bihor?

În ultimele 12 luni, echipa IBC Focus a monitorizat 248 investiții din domeniul Hotel & Relaxare pe teritoriul județului Bihor. Cumulat, proiectele ocupă o suprafață de 825.415 mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 2,02 miliarde RON.

Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Cartier rezidențial 25 de imobile de locuințe colective P+2E+3Er, P+5E, sală sport polivalentă, spații comerciale, 2700 de apartamente, faza I: 2 imobile – 4 copruri cu 145 apartamente – Milano 5

Proiectul ocupă o suprafață de 191.000 mp și se află în stadiul de construcție. Valoarea investiției se ridică la suma estimată de 864 milioane RON.

  • Parc rezidențial 116 case P+M, clădire birouri P+6E, hotel P+6E, spații comerciale

Proiectul ocupă o suprafață de 140.000 mp și necesită o investiție estimată la 60 milioane RON.

  • Ansamblu rezidențial cu funcțiuni mixte 4 imobile de locuințe colective 2S+D+P+19E, 2S+D+P+16E, 2S+D+P+113E, P+10E cu spațiu comercial- zonă de servicii, sală de sport și piscină – The Heritage

Ansamblul se află în stadiul de autorizare, iar valoarea investiției atinge suma estimată de 93,32 milioane RON. Proiectul se întinde pe o suprafață de 43.000 mp.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Mai mult de 50% dintre proiectele din domeniul Hotel & Relaxare monitorizate în Bihor sunt unități de cazare (hotel, pensiune, hostel, vilă turistică), acestea cumulând un total de 143 investiții. Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de proiectele din subcategoria Agrement (ștrand, piscină, locuri de joacă), cu 50 lucrări și proiectele din subcategoria Food & Drinks, cu 43 lucrări.

Hotel & Relaxare: Cei mai activi arhitecți în Bihor

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificate 63 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare pe teritoriul județului Bihor. În funcție de numărul de proiecte, cele mai activă companie este POLIART, cu 7 lucrări. Următoarele poziții sunt ocupate de CONTEMPORAN PROIECT, PANNON PROIECT și PARVU PROJECT, fiecare cu 6 proiecte.

Hotel & Relaxare: Cei mai activi constructori în Bihor

În ultimul an au fost identificați 57 antreprenori generali în construcții care au efectual lucrări de tip Hotel & Relaxare în județul Bihor. Cele mai active companii sunt COSTA VOC IMPEX (5 proiecte), CONSTRUCTII BIHOR (4 proiecte), DA VINCI CONSTRUCT & PROIECT (4 proiecte) și TIMOVLADIAN AQUA PARC (4 proiecte).