Biano – Top capcane de evitat atunci când cumpărăm mobilier de grădină

Biano este o platformă-motor de căutare pentru mobilă și decorațiuni ce reunește produsele magazinelor din domeniu într-un singur loc, așa cum o face clădirea unui mall, pentru ca tu să nu mai “alergi” prin sute de taburi, notițe și căutări. În plus, datorită funcțiilor inovatoare, cum sunt căutarea după imagini sau wishlistul care poate fi împărtășit cu oricine alege utilizatorul, întreaga experiență devine una pe cât de complexă, pe atât de facilă și de plăcută. Sfaturi pentru alegerea mobilierului de grădină, dar și ce capcane trebuie să evităm, aflăm de la Mirela Munteanu, Team Lead International Marketing Biano.

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția mobilierului de grădină?

Achiziționarea mobilierului de grădină reprezintă o decizie foarte importantă deoarece acesta trebuie să îndeplinească o serie de caracteristici atât estetice, cât și funcționale. De multe ori ne aflăm în situația de a comite greșeli atunci când cumpărăm mobila de exterior pentru că nu suntem atenți la anumite aspecte sau pur și simplu pentru că ne lăsăm „îndrăgostiți” de un tip de mobilier care nu este potrivit spațiului nostru. Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care vă recomandăm să le evitați atunci când achiziționați mobilierul de grădină:

  • Nu cumpărați mobilier ieftin – nu trebuie să cumpărați cel mai scump mobilier, dar există întotdeauna un echilibru între calitate și preț, așadar asigurați-vă că alegeți piese de mobilier rezistente, realizate din materiale de calitate pentru a vă bucura cât mai mult timp de ele.
  • Evitați materiale care nu sunt rezistente la intemperii și uzură – Mobilierul de grădină trece prin multe, de la razele puternice ale soarelui până la ploi abundente, vânt puternic și variații de temperatură.
  • Faceți un plan – aici Biano a adăugat posibilitatea de a crea un plan vizual sau moodboards (în secțiunea Biano Studio), în care puteți adăuga direct, simplu și ușor, produse de la toate magazinele de pe platformă. Tentația de a ne lăsa furați de produse individuale care însă nu arată ori funcționează bine împreună este mare – în felul acesta, ne putem organiza mai bine. 

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru achiziția corectă de mobilier pentru gărdină?

Pentru a achiziționa mobila de exterior potrivită, este esențial să vă evaluați spațiul exterior și să stabiliți ce așteptări aveți de la zona în care veți amplasa noul mobilier. Vă place să petreceți timpul la un grătar alături de cei dragi sau mai degrabă preferați să vă relaxați singur într-un fotoliu balansoar? Măsurați cu atenție dimensiunile spațiului disponibil pentru a vă face o idee despre ce piese și seturi se vor potrivi cel mai bine. Materialul este, de asemenea, un factor important în procesul de selecție și nu este vorba doar de partea estetică, ci și despre cât de rezistent și confortabil va fi mobilierul. 

Ce piesă de mobilier nu trebuie să lipsească din grădină?

În general, grădina este asociată cu o zonă liniștită, de relaxare și recreere. Cu toate acestea, nu va fi un loc de odihnă plăcut dacă nu o amenajați corespunzător cu un mobilier de grădină confortabil. Un spațiu în care ne putem așeza împreună cu un accesoriu care să ne ferească de soare și/ sau intemperii sunt piesele esențiale, în jurul cărora se gândește în general restul amenajării și al decorului. Iată câteva sugestii!

“Plaja de acasă” – zonă de grătar/ atmosferă în jurul focului cu prietenii – amenajată și fotografiată de Ștefana Teodoroiu la ea acasă
Zonă de cafea cu o prietenă care vine în vizită – pinkwishblog
Zonă de relaxare la umbra terasei, dar cu vedere la curte și copiii care se joacă – luna.s.home
Zonă de băut cafeaua în 2 – decohomebyramo