Argeș: Cum arată cea mai nouă Sală a Sporturilor din România?

Cea mai nouă Sală a Sporturilor din România, situată în oraşul Mioveni, a fost finalizată în această lună și va fi inaugurată luna viitoare. De asemenea, în septembrie se vor disputa şi primele partide de handbal şi volei în noua arenă.

adevarul.ro

„Noua arenă este una la standarde internaţionale şi de ea se vor putea bucura sportivii de performanţă din Mioveni, ca şi echipele Clubului Sportiv Dacia Mioveni”, precizează Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni.

Corpul A va putea găzdui maximum 2.500 de persoane. În acest corp se află zona competiţională şi tribunele, şi are, printre altele, o sală de forţă, spaţii de recuperare (saună, bazin cu apă rece şi caldă, zonă de relaxare), cabinet medical, sală antidoping, precum şi spaţii complementare (comerţ, spaţii de protocol, alimentaţie publică şi spaţii tehnice). Corpul B, la nivelul parterului, are o sală de bowling, iar la etaj – un club.

Lucrările pentru această sală a sporturilor au fost reluate în octombrie 2018, după o pauză de trei ani. Acum aproape şapte ani, în plin proces de construire, acoperişul s-a prăbuşit, scrie adevarul.ro. Primăria Mioveni a dat în judecată constructorul şi a organizat o nouă licitaţie, pentru continuarea lucrărilor. Procedurile au fost reluate, iar Construcţii Erbaşu SA a câştigat în august 2018 licitaţia pentru construirea sălii. Valoarea contractului finanţat din fonduri publice se ridică la 26,2 milioane lei, fără TVA.