Nicolae Bucovală investeste in primul sau hotel la munte in timp ce litoralul fierbe de investitii

Nicolae Bucovală, proprietarul complexului Steaua de Mare din Eforie Nord vrea să contruiască anul viitor un hotel de la zero, la Predeal.

„La Predeal vreau să fac un hotel cu 100 de camere, lângă pârtia Cioplea. E o investiţie de la zero. Terenul, pe care l-am cumpărat înainte de criză, atunci când preţurile în zonă erau de 200 euro/mp, are o suprafaţă de 3.000 mp, iar proiectul arhitectural m-a costat 140.000 de euro”, a declarat Nicoale Bucovală in interviul Economica.net

Omul de afaceri mai are in derulare si o investitie intr-o noua bază de tratament de la hotelul Steaua de Mare, care va include şi un centru SPA, investitie ce se ridică la 3,5 milioane de euro.

masaj

Si antreperenoarea Luchi Georgescu a finalizat luna trecută o investiţie de un milion de euro în hotelul Favorit din staţiunea Venus. În urmă cu doi ani, Georgescu a mai investit 3,5 milioane de euro în hotelul Melodia de patru stele din aceeaşi staţiune.

Pariul pe SPA-uri la litoralul romanesc pare unul castigator, mai ales daca mizezi pe clienti cu putere mare de cumparare.

Hotel Europa, unitatea de patru stele pe care omul de afaceri George Copos o deţine pe litoralul românesc, mizează pe atragerea de grupuri de turişti din ţările arabe pentru dezvoltarea business-ului în perioada următoare.

Astfel, potrivit reprezentanţilor unităţii, sumele pe care turiştii din Orientul Mijlociu ajung să le cheltuiască în cadrul hotelului trec de 3.000 de euro.

Potrivit reprezentanţilor hotelului Eforie, 40% din încasările unităţii vin din centrul SPA, restul banilor fiind atraşi din închirierea de camere, segmentul de F&B şi cel de evenimente. sursa

Investitorii activi sunt mai degraba oameni prinvati, in timp ce fondurile de investitii par sa se retraga:

SIF Transilvania a anuntat ca are la vânzare zece unităţi hoteliere pe litoralul românesc, potrivit Linicăi Stan, directorul general al firmei.