Analiză – piața de unități de cazare la început de 2022

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2022 au fost identificate 358 unități de cazare. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 1,66 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 3,44 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Constanța, cu un total de 65 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de Bihor și Cluj, cu 30 de proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Mai mult de 82% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 295 investiții private, 7 publice și 56 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

În 2022 au fost identificate i unitate de cazare în intenție, 3 în stadiul de proiectare, 221 în autorizare, 33 înainte de execuție, 39 în construcție, 22 în stadiul de amenajare și 40 finalizate.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Complex aparthotel S+P+4E, piscină outdoor, restaurant, spații de retail – Galileo Olimp Resort & Residences, Constanța
victa.ro
  • Aparthotel S+P+11E, 5 stele, 160 de apartamente premium, infinity pool, sky bar, cofee shop, lounge area – Vogh Olimp, Constanța
victa.ro
  • Complex agroturistic, Sibiu