Analiză: Evoluția HoReCa în zona de Nord-Est în ultimele 3 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 164 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare în zona Sud-Vest. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 946 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 3,03 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de proiecte se poziționează Iași, cu un total de 51 proiecte. De asemena, au fost identificate și 48 proiecte în Suceava, 25 în Bacău, 14 în Botoșani, 13 în Neamț și 13 în Vaslui.

CE TIPURI DE PROIECTE AU PREFERAT INVESTITORII?

Conform VICTA.ro, au fost identificate 74 proiecte de tip agrement (sală de sport, club, carting, distracție), 60 de tip agremenet (ștrand, piscină, locuri de joacă), 79 proiecte de tip Food & Drinks, 171 spații de cazare, 22 centre de relaxare, 13 muzee, teatre, galerii, 9 proiecte de tip Entertainment și 5 Expoziții și Conferințe.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Aproximativ 50% dintre proiectele analizate au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 81 investiții private, 61publice și 22 cu finanțare public-privată.

ÎN CE STADII DE EXECUȚIE SE AFLĂ PROIECTELE?

În ultimele 3 luni au fost identificate în zona Nord-Est 4 proiect în stadiul de intenție, 32 în proiectare, 57 în autorizare, 17 înainte de execuție, 28 în construcție, 10 în stadiul de amenajare și 16 finalizate.

PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?
  • Pensiune agroturistică, Iași
  • Sala Polivalentă Nadia Comăneci S+P+1E – Lucrări pentru obținerea Autorizației de Securitate la Incendiu, Bacău
  • Camping turistic Dorna Eco, Suceava
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 77 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în zona Nord-Est. În funcție de numărul proiectelor, cea mai activă companie este SIMION TEHNOCONSTRUCT cu 12 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de PALTINUL INTERAX PROIECT și TRUST AVB, cu 4 proiecte.

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificați 48 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare în zona Nord-Est. Cea mai activă companie este SIMION TEHNOCONSTRUCT cu 11 proiecte.