Achiziție de 22,7 Milioane Lei din PNRR: Reabilitarea Hotelului din Băile Olănești, Administrat de SRI, Fără Licitație

Cu un buget de aproape 22,7 milioane de lei, asigurat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), achiziția de servicii de proiectare și lucrări pentru reabilitarea unui hotel din Băile Olănești, sub administrarea Serviciului Român de Informații (SRI), a fost atribuită săptămâna trecută fără licitație.

Refacerea Energetică a unei Suprafețe de 6,7 Hectare

Această inițiativă va fi gestionată de UM 0969 București, având ca scop refacerea energetică a unei suprafețe de 6,7 hectare, care include două corpuri de clădire construite înainte de 1989.

Renovare pentru Facilități de Reprezentare și Pregătire Profesională

După finalizarea lucrărilor de reabilitare energetică, hotelul va deveni un centru pentru activitățile agenților SRI, oferindu-le o infrastructură modernizată și condiții propice pentru pregătirea profesională și refacerea capacității de muncă.

Procedură Simplificată: Atribuirea Contractului Fără Licitație Deschisă

Procedura de atribuire a contractului a fost demarată în septembrie 2023, când SRI a publicat un anunț de participare pe Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), adoptând o abordare simplificată în locul unei licitații deschise. Bugetul inițial a fost estimat la 2.070.909,07 lei fără TVA, dar după evaluarea ofertelor primite de la trei companii, valoarea finală negociată a contractului a fost de 19.063.848 de lei fără TVA.

Investiția are ca obiectiv îmbunătățirea performanței energetice a clădirilor prin termoizolare, modernizarea instalațiilor și implementarea unui sistem de management energetic, finanțat prin PNRR. Clădirea în cauză, subiectul unui Hotărâri de Guvern secretizate, este destinată să devină un centru administrativ și va fi compusă din două corpuri de clădiri, construite în 1972 și 1989, care vor fi renovate pentru a oferi facilități de reprezentare și pregătire profesională pentru personalul SRI.

Descoperă oportunități de afaceri în domeniul hotelier din România! Ești în căutarea proiectelor și șantierelor de infrastructură hotelieră care sunt în curs de desfășurare în țară? www.victa.ro îți oferă acces la astfel de oportunități de ofertare. Alătură-te platformei noastre pentru a explora proiectele în derulare din diverse locații și domenii de activitate precum domeniul Horeca.

SURSA ARTICOL