71% din romani isi petrec vacanta in tara anul acesta

Potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, IRES, numarul celor care vor merge la mare in acest an este in crestere fata de anul trecut.

 

Majoritatea respondentilor, respectiv 71% au declarat ca vor petrece vacanta in destinatii din tara. Alte destinatii populare pentru acest an sunt Grecia si Spania, in timp ce anul trecut respondentii au mentionat in proportii mai ridicate Bulgaria si Italia.

45% dintre respondenti au precizat ca vor merge la mare, 11% ca vor vizita un oras si 27% ca vor merge la munte.

Conform sondajului IRES, aproape un sfert dintre romani n-au fost niciodata la Marea Neagra.

58% dintre respondenti au declarat ca ar prefera sa-si petreaca vacanta in tara, daca ar avea posibilitatea, iar 32% prefera o vacanta in strainatate.

In ceea ce priveste bugetul de vacanta, 27% dintre respondenti au declarat ca vor aloca o suma intre 1-1000 RON pentru vacanta, iar 21% spun ca anul acesta vor cheltui intre 1001 si 2000 RON pentru concediu. 12,3% dintre oraseni vor aloca anul acesta intre 3001 si 4000 RON pentru o vacanta, in timp ce o suma similara va fi cheltuita de doar 2,4% dintre persoanele din mediul rural.

Sondajul IRES a fost realizat pe data de 10 iulie, pe un esantion reprezentativ de 1.540 de persoane, cu o marja de eroare de 2,5%.

Sursa
Add a Comment