Hotelieri de 5 stele pregatiti in Romania

Suita de vizite ale reprezentanţilor lanţurilor hoteliere internaţionale, ce vin în Braşov pentru a recruta practicanţi în industria ospitalităţii din rândul studenţilor American Hotel Academy, a continuat sâmbătă, cu vizita doamnei Margarita Kiopektsoglou, HR Coordinator în cadrul grupului Aldemar din Grecia.

Aldemar Hotels&Spa este un lanţ hotelier din statul elen, foarte apreciat de turiştii străini care apelează cu încredere la serviciile de înaltă clasă ale celor 8 unităţi hoteliere ale grupului – 1 hotel de 4* şi 7 unităţi cotate la 5*, toate situate în insulele Creta, Rodos şi regiunea Peloponez. Pe lângă numeroasele premii câştigate ca recunoaştere a calităţii excepţionale a serviciilor acordate oaspeţilor săi, grupul Aldemar a obţinut şi premiul „Best corporate workplace” (cel mai bun angajator corporatist) – o dovadă reală a condiţiilor exemplare de lucru oferite angajaţilor şi a satisfacţiei acestora privind facilităţile de care beneficiază.

Toate acestea i-au determinat pe reprezentanţii American Hotel Academy Braşov să lanseze recrutorilor Aldemar invitaţia de a selecta din rândul studenţilor academiei practicanţi în diferite departamente ale hotelurilor grupului. Relaţia fructuoasă de cooperare de până acum dintre cele două instituţii i-a făcut pe managerii Aldemar să revină în Braşov, în scopul de a coopta în echipa lor tineri bine pregătiţi, entuziaşti, care îşi doresc să înveţe de la unii dintre profesioniştii industriei ospitalităţii.
„Este cel de-al doilea an al cooperării noastre, consider că, dacă toate vor decurge la fel de bine ca în anul precedent, cu siguranţă vom reveni şi în anii următori”, a declarat Margarita Kiopektsoglou, HR Coordinator al Aldemar Hotels&Spa.

Recompense pentru seriozitate şi competenţă

După o scurtă prezentare în care doamna Margarita Kiopektsoglou a oferit tinerilor mai multe detalii legate de modul de organizare şi structura organizaţiei în care activează, a avut loc sesiunea de interviuri în vederea ocupării locurilor de practicieni în cadrul diferitelor departamente ale hotelurilor Aldemar. Miza a fost mare, deoarece studenţii American Hotel Academy au astfel posibilitatea de a-şi începe cariera în cadrul industriei ospitalităţii, conducerea companiei elene sprijinind în totalitate interesul tinerilor de a căpăta experienţă pe durata anilor de studiu prin stagiile de practică. Acest lucru este susţinut de beneficiile studenţilor care îşi dovedesc seriozitatea, cunoştinţele şi dorinţa de a învăţa cât mai multe în timpul perioadei de practică. „După cum am menţionat şi în cadrul prezentării, am dori să avem o cooperare continuă. Avem multe cazuri de studenţi care au început ca stagiari, după care au primit oferte de angajare permanentă ca profesionişti în domeniu. În fiecare an, la sfârşitul sezonului, în cadrul fiecărui hotel al grupului, se desemnează «cel mai bun student al anului», acestora acordându-li-se o ofertă de muncă pentru anul următor şi o anumită sumă de bani. Se deschide o uşă atunci când începi să lucrezi la Aldemar”, a a punctat Margarita Kiopektsoglou.

Tinerii care urmează programul de licenţă International Hotel Business Management oferit de American Hotel Academy în parteneriat cu Manchester Metropolitan University din Marea Britanie, au avut încă o şansă sâmbătă de a face o bună impresie angajatorilor străini şi de a-i impresiona prin buna lor pregătire teoretică dobândită în cadrul orelor de curs, entuziasmul şi dorinţa de a deveni viitori lideri în industria ospitalităţii.

Sursa
Add a Comment