70% din deficientele lucrarilor de tamplarie la pensiuni sunt din cauza montajului

Ferestrele ne leaga, nu numai vizual, cu mediul natural inconjurator dar in acelasi timp, calitatea acestora, trebuie sa ne asigure confortul termic, izolarea fonica, siguranta in utilizare. In cazul investitiei tale , ferestrele nu trebuie doar sa opreasca frigul de afara sau sa se integreze perfect in aspectul general al camerei, ci trebuie sa fie durabile.

poza1Un client care ramane cu clanta in mana in momentul in care vrea sa deschida fereastra este un client nemultumit. Un client multumit iti aduce 2 clienti, un client nemultumit iti alungă 10 potențiali clienti.

Aparent toate ferestrele arata la fel, preturile sunt insa foarte diferite. Si atunci cum sti sa alegi cele mai bune solutii pentru investitia ta? Pentru a afla mai multe despre tamplaria PVC si la ce trebuie sa fim atenti in momentul achizitionarii, am discutat cu doamna Felicia Bacos, administrator firmei Protelcon.

Acesta ne-a marturisit ca ieftin de cele mai multe ori nu inseamna si bun. “Modalitatea cea mai utilizata de a patrunde rapid pe piata o reprezinta pretul scazut de livrare de regula acesta incluzand costuri ascunse, descoperite pe parcursul exploatarii, care vor transforma avantajul financiar initial intr-un dezavantaj major, sau cu alte cuvinte chilipirul investitorului se transforma adesea in paguba. Calitatea profilelor, a feroneriei, a geamului termoizolant, executia si montajul corect sunt principalele conditii pentru ca ferestrele sa aiba o buna comportare in exploatare. Produsul ieftin nu ofera beneficiarului avantaje pe termen lung.”poza2

Deosebit de importante pentru definirea calitatii unui ansamblu de tamplarie este: etanseitatea la apa si la aer, rezistenta la incarcare din vant, izolarea termica si fonica, rezistenta mecanica, manevrabilitatea, rezistenta accesoriilor si rezistenta sporita la acţiunea factorilor de mediu.

Printre serviciile pe care o firma serioasa le ofera clientului sau este si consilierea in privinta geometriei si a alcatuirii tamplariei solicitate.

poza3Montajul este la fel de important ca tamplaria in sine si este de asemenea continut in pret. 70% din deficientele semnalate sunt cauzate de erori la montaj. O fereastra perfect executata nu isi atinge performantele daca nu este corespunzator pusa in opera. In cazul unui montaj incorect frigul, zgomotul si mai ales apa vor ocoli fereastra si vor patrunde in spatiul interior infiltrandu-se pe langa tocul acesteia, compromitand intreaga investitie. Pentru o functionare eficienta a produsului final se recomanda montarea de glafuri la interior, dar mai ales catre exterior. Montajul trebuie facut de personal calificat si cu respectarea tuturor indicatiilor furnizorului de sistem, etansand perfect cu spuma poliuretanica aplicata pe conturul exterior in zona de racord cu peretele, asigurand astfel toate conditiile pentru ca tamplaria termoizolanta achizitionata sa isi poata demonstra pe deplin calitatile deosebite ridicand gradul de confort al spatiului interior.

Pentru mai multe sfaturi despre furnizori pentru investitia ta Horeca acceseaza catalogul Horeca.