Materialele din fibrociment de inalta densitate EQUITONE imbraca o casa pasiva din Germania

Fațadă ventilată EQUITONE [tectiva] & acoperiș EQUITONE [textura]

Situată într-o zonă rurală din jurul Leipzigului, această locuință unifamilială se ridică în cadrul unui mic domeniu din Lauschka. Construcția proiectată de arhitecții 180 grad Architekten se ridică pe trei niveluri și a fost amplasată pe partea de est a pantei unui deal; în această parte se află scara exterioară ce face legătura cu etajul, dar și cu intrarea în garaj.

Foto: Conné van d‘Grachten

Casele pasive sunt construcții care combină un nivel ridicat de confort termic cu un consum minim de energie, fiind realizate din materiale ecologice și eficiente energetic.

Camerele de zi ocupă nivelul superior care se deschide către o curte interioară, dar și către sud, printr-o terasă primitoare cu piscină și grădină. Ultimul nivel este ocupat de dormitoare proiectate într-un stil care le conferă intimitate.

Un acoperiș negru cu pantă dublă, realizat din materialul EQUITONE [textura], acoperă ansamblul.

Foto: Conné van d‘Grachten

Această casă pasivă și compactă este o construcție masivă, acoperită în întregime de paneluri din fibrociment de mari dimensiuni. În acest scop au fost utilizate materialele EQUITONE [tectiva].

Panelurile de un alb imaculat din curtea interioară sporesc reflexia luminii, în timp ce panelurile mari din fibrociment negru ale acoperișului accentuează constrastul și transmit impresia de material omogen. Panelurile negre ascund hidroizolația și sistemul de drenaj.

Foto: Conné van d‘Grachten

Instalația solară și ferestrele de mansardă sunt aliniate cu acoperișul. Ușa garajului, acoperită, la rândul său cu paneluri din fibrociment EQUITONE este dovada unui finisaj atent. Realizată cu minuțiozitate, această clădire de un colorit discret se detașează net în contextul în care este amplasată.