10 sfaturi esentiale pentru intretinerea corecta a piscinei de la HIDROTEC

Cei care activeaza in domeniul HoReCa stiu cat de important este pentru afacerile lor sa investeasca in piscine, saune, centre spa si aqua-parkuri. Insa cand vine vorba de alegerea celei mai potrivite solutii adaptate zonei, spatiului disponibil si destinatiei proiectului, serviciile de consultanta de la persoane specializate in echipamente si accesorii pentru piscine, saune, centre SPA si aqua park-uri devin esentiale.

Echipele de specialisti de la Hidrotec asigura cele mai bune variante in vederea alegerii tipului de piscina (constructie din beton placat cu vitroceramica sau panouri metalice acoperite cu folie PVC- liner), sistemului de filtrare (cu skimmer sau cu deversare), design-ului si finisajelor, sistemelor de filtrare, sistemelor de hidromasaj, echipamentelor pentru bai de aburi si saune.

Mai jos va invitam sa aveti in vedere si 10 sfaturi esentiale pentru intretinerea corecta a piscinelor, pentru ca, odata instalate, trebuie sa ne ingrijim si de buna lor functionare:

Cel putin o data pe saptamana sunt recomandate urmatoarele verificari si lucrari:

1. Verificarea nivelului apei – daca nivelul este prea scăzut , sub 1/3 de la nivelul skimmerului exista riscul ca skimmerul sa traga mai mult aer decat apa iar daca nivelul este prea înalt, peste 1/3 deasupra skimmerului stratul de apă superficial nu mai este colectat si in consecinta impuritatile de la suprafata nu pot fi colectate in totalitate
2. Verificati circulatia apei in piscina cu pompa pornita (planul apei in skimmere si in dreptul duzelor de refulare) trebuie sa confirme ca exista circulatie.
3. Verificati cosurile skimmerelor si eventual daca manometrul indica valori sub cele normale, verificati si cosul prefiltrului pompei de piscina.
4. Spalati invers si decolmatati filtrul cu nisip (cu pompa oprita, comutati vana de pe pozitia FILTRARE (“Filter”) pe pozitia SPALARE INVERSA (“Backwash”, si numai dupa aceea porniti pompa piscinei). Vanele filtrelor furnizate au si o sticla de verificare care daca este urmarita, monitorizeaza gradul de murdarire al nisipului din filtru. Daca apa evacuata nu este limpede, se prelungeste timpul de spalare inversa.
5. Folositi aspiratorul cu perie pentru a aspira particulele solide si eventualele alge de pe fundul piscinei sau de pe pereretii piscinei.
6. Cu ajutorul plasei indepartati particulele plutitoare din piscina (frunze, resturi, etc.)
7. Curatati marginea piscinei, bordurile, etc.
8. Analizati apa cu ajutorul testelor (PH, continut de substante folosite la tratarea apei -Clor/Oxigen Activ, Brom, etc.)
9. Dozati substantele chimice pentru tratarea apei conform indicatiilor producatorilor (toti producatorii indica cantitatea necesara de substante raportata la volumul apei care trebuie tratata).

Al 10-lea sfat foarte important pentru detinatorii de piscine este inlocuirea unei parti sau chiar a intregii cantitati de apa, chiar daca este recirculata (reciclata):

10. SCHIMBAREA APEI LA PISCINA

Progresiv, apa se incarca cu produse derivate din substantele chimice introduse pentru tratarea apei din bazinul piscinei (cloruri, bromuri, oxigen activ, antialge, floculanti, etc.). Hidrotec recomanda ca o data la 6 luni cel putin un sfert din apa piscinei sa fie inlocuita cu apa proaspata.

HIDROTEC PISCINE comercializeaza echipamente si accesorii pentru piscine, centre SPA si aqua park-uri de la lideri mondiali in domeniul wellness–ului precum: Astral Pool – Spania, CTX Chemicals – Spania, Harvia – Finlanda, Vidrepur – Spania , Ezarri – Spania, Etatron – Italia, Polin-Turcia etc. Compania asigura servicii complete de consultanta, proiectare si executie pentru investitii in domeniul wellness-ului.