Pericolele asociate cu prosoapele de baie. Cat de des trebuie schimbate?

Fiindca prosoapele se numara printre elementele de baza in dotarea bailor din hoteluri, pensiuni si alte unitati de cazare, spalarea si schimbarea lor periodica devine o responsabilitate importanta care cade pe umerii celor care le administreaza, fiindca ascund un mare pericol.

(sursa foto: bemboka.com)

Conform unor studii derulate de Prof. Philip Tierno, microbiolog si patolog la Universitatea de Medicina din New York, prosoapele pot deveni un adevarat focar de dezvoltare al bacteriilor, ciupercilor, fiindca  adapostesc bucati de piele moarta, materiilor fecale si germeni.

Majoritatea acestor pericole se ascund in fibrele moi si umede ale prosopului de baie, iar din acest motiv, recomandarea specialistului este ca sa spalam prosopul dupa maxim 3 folosiri. In cazul multor hoteluri clasificate de la 3 stele in sus, politica schimbarii zilnice a prosoapelor este respectata cu sfintenie. Cu toate acestea, o parte din clienti refuza aceasta optiune, alegand sa foloseasca acelasi prosop pe toata perioada sederii – expunandu-se astfel la riscul de a dezvolta numeroase infectii sau iritatii ale pielii.

De retinut: expertii in igiena mai recomanda punerea la uscat a prosopului imediat dupa utilizare, deoarece prin aceasta metoda este tinuta sub control dezvoltarea microbilor.

Nerecomandat: Folosirea la comun a aceluiasi prosop, lucru intalnit mai ales in cazul cuplurilor, prezinta un risc si mai crescut la infectii, deoarece persoanele care impart un prosop pot intra astfel in contact cu organisme cu care corpul lor nu este obisnuit.

Doresti sa afli ce cantitati de prosoape de baie au fost specificate in proiectele din ultimele 3 luni? www.prospec.ro