10 modalitati eficiente prin care poti creste veniturile unei investitii hoteliere

Cu siguranta scopul principal al oricarui investitor din domeniul hotelier este sa obtina cat mai mult profit, iar pentru a atinge acest obiectiv, atentia trebuie indreptata atat spre venituri cat si spre costuri. Te invitam sa citesti mai jos 10 modalitati prin care un hotel isi poate rotunji incasarile si isi poate cladi o reputatie solida pe termen lung.

1. Investeste intr-un sistem mai eficient de climatizare si ventilatie
Majoritatra hotelurilor cheltuie peste 50% din bugetul operational pe aer conditionat si incalzire. Tocmai de aceea, investirea intr-un sistem HVAC mai eficient isi va dovedi utilitatea pe termen lung.

2. Diferentiaza-te de concurenta
Ofera-le oaspetilor un motiv in plus sa se cazeze la hotelul tau, nu la hotelul de peste drum. Te poti diferentia de concurenta prin pret, politici adoptate si servicii. Un abonament la cablu cu posturi platite (ex: HBO) sau optiunea de a elibera camera dupa ora 15:00 sunt doar cateva posibilitati prin care ii poti atrage.

3. Mentine-i fericiti pe angajatii tai
In industria hoteliera sau in oricare alta industrie bazata pe servicii este important sa ai angajati care proiecteaza o imagine prietenoasa si placuta. Daca iti mentii angajatii fericiti platindu-i corect si facandu-i sa se simta apreciati, vor deveni cei mai buni ambasadori ai hotelului tau. Cand angajatii fac eforturi suplimentare, peste atributiile lor, pentru a fi de ajutor oaspetilor, acest lucru se va traduce intr-o recomandare valoroasa sau intr-un client care va dori sa revina.

4. Fa-i pe oaspeti sa se simta ca acasa
Fie ca stau doar o noapte sau 2 saptamani, trebuie sa ai mereu grija ca oaspetii tai sa simta ca hotelul e pentru ei ca o casa departe de casa. Opteaza pentru un design cald, mobila confortabila, ghivece cu flori si picturi pe pereti.

5. Vinde produse cu brandul hotelului
Deseori oaspetii hotelurilor au tendinta sa ia acasa mini-sapunurile si sampoanele oferite, iar unii isi insusesc uneori chiar si prosoapele din camera. Poti obtine venituri in plus oferind-le oaspetilor ocazia sa cumpere prosoape, asternuturi sau cosmetice cu sigla hotelului tau, astfel nu vor mai fi asa tentati sa „triseze”.

6. Treci de la becuri incandescente la iluminat LED
Tranzitia la iluminarea LED, care este de 10 ori mai eficienta decat iluminarea cu becuri incandescente, iti poate aduce in timp economii substantiale la factura de curent.

7. Concentreaza-te pe valoarea perceputa de clienti
Oaspetii hotelurilor sunt dispusi de regula sa plateasca mai mult daca simt ca primesc mai multa valoare pentru banii care ii cheltuie. Valoarea reala nu este atat de importanta ca si valoarea perceputa. Daca un client crede ca bonusul pe care i-l oferi costa 20 de euro, dar pe tine te-a costat doar 5, este o situatie de castig-castig.

8. Directioneaza-ti marketingul spre cei mai importanti clienti
Statisticile arata ca 20% din clientii hotelurilor aduc 80% din totalul veniturilor. Daca ai contracte cu corporatii sau parteneriate cu mai multe agentii de turism, cel mai eficient este sa iti directionezi campaniile de marketing catre acesti clienti.

9. Ofera reduceri pentru sederi prelungite
Unele persoane au program flexibil de calatorii si s-ar putea sa mai stea o noapte in plus la hotelul tau daca le faci o oferta buna. Spre exemplu, la 2 nopti de cazare la pret intreg, a 3-a o poti oferi la jumatate de pret.

10. Ofera gazduire pentru diferite evenimente
Daca spatiul iti permite, amenajeaza sali de conferinte si evenimente si rotunjeste-ti veniturile organizandevenimente business, reuniuni sau chiar nunti.

Vrei sa afli ce investitii hoteliere se fac in 2018 in Romania? Asistenta virtuala Victa iti poate genera instant lista si chiar harta cu cele mai importante proiecte din domeniu. Doar in ultimele 3 luni au fost identificate 989 de proiecte.

Solicita un test gratuit!