Video: Ai 160 de secunde la dispozitie sa decizi finalul acestei povesti

Velux, cel mai important producator de ferestre de mansarda din lume, a initiat o campanie prin care incearca sa atraga atentia asupra unei probleme pe care putini dintre noi o realizam: petrecerea timpului inchisi in casa poate avea consecinte dramatice si neasteptate asupra sanatatii.

Chiar daca incepe intr-o nota mai pozitiva, enumerand modurile in care oamenii isi petrec timpul in locuintele lor, povestea ia o turnura serioasa punctand ca am ajuns sa ne petrecem 90% din timp intre 4 pereti. Ecranele, instalatiile luminoase si tehnologia ne-au facut sa ne dorim sa petrecem mai mult timp inauntru si ne-au facut, fara sa ne dam seama, prizonieri ai propriilor noastre case.

Am inlocuit lumina naturala cu lumina artificiala si am proiectat totul in asa fel incat nimic sa nu poata iesi afara, iar consecintele nu au intarziat sa apara, chiar daca au fost mai greu de observat la inceput: unii au inceput sa aiba insomnii, probleme cu respiratia sau alergii, chiar si depresii.

Oamenii de stiinta de la Agentia de Protectie a mediului din SUA si Universitatea Aarhaus au descoperit ca aerul din interiorul locuintelor poate fi de 5 ori mai poluat decat cel din exterior. Insa petrecerea timpului in interior este noua noastra realitate si, desi solutia evidenta este sa incercam sa petrecem mai mult timp afara, acest lucru a devenit mai dificil de facut. Videoclipul se incheie propunand alternative adaptate noii noastre realitati si sustinand ca si cele mai mici schimbari pot sa poarte situatia intr-o directie mai buna.

Cu aceasta campanie, obiectivul nu este neaparat sa vindem produsul, ci sa atragem atentia asupra problemei. Ne concentram pe mesaj si nu pe asocierea lui cu un brand. Speranta noastra este ca oamenii nu vor percepe asta ca un exercitiu de marketing, ci mai mult ca pe o campanie de constientizare. Vrem doar sa ii punem pe oameni pe ganduri, a declarat Arethea Harris, national marketing and communications manager al Velux Canada.