, la 26 de ani de la începerea lucrărilor. Clădirea în formă de piramidă a fost votată drept "cea mai proastă construcţie din istoria umanităţii" de către revista Esquire în 2008 și apare în mai multe topuri ale celor mai urâte clădiri din lume."/>

Un hotel ocupa locul 1 in topul celor mai urate cladiri din lume

Coreea de Nord se pregătește de deschiderea unui hotel cu 105 etaje, poreclit „hotelul-blestemat”, la 26 de ani de la începerea lucrărilor. Clădirea în formă de piramidă a fost votată drept „cea mai proastă construcţie din istoria umanităţii” de către revista Esquire în 2008 și apare în mai multe topuri ale celor mai urâte clădiri din lume.

Alături de aceasta, site-urile de specialitate prezintă clădirile cu cea mai urâtă arhitectură.

The Edificio Mirador, din Madrid, Spania, a fost proiectată de o firmă olandeză renumită. Clădirea rezidențială are 63 de metri și 21 de etaje.

Clădirea-Elefant din Bangkok, Thailanda.

Clădirea Kaden, din Louisville, SUA.

Fațada clădirii Fang Yuan, din provincia chineză Liaoning, amintește de vechile monede din China.

Teatrul Landmark din Devon iese, cu siguranță, din peisaj.

Construită în intervalul 1968-1973, într-un orășel german, The Pilgrimage Church l-a consacrat pe arhitectul Gottfried Bohm.

The Federation Square, în Melbourne, Australia.

În anii ’70, arhitecții din Hertogenbosch, Olanda, au fost însărcinați să construiască 50 de case futuriste. Rezultatul: aceste bolwoningen, construcții rotunde, care nu au avut succes.

Biblioteca națională din Priștina, Kosovo– proiectată de un arhitect croat, deschisă în anul 1982.

Sursa

Tags:Add a Comment