Casa pasivă Over4 prezentată publicului în centrul Bucureștiului

Eficientă energetic, sustenabilă și accesibilă financiar. Acestea sunt cele 3 elemente fundamentale care au stat la baza proiectării și construcției casei Over4. Având o amprentă de 130 mp, produce de 3 ori mai multă energie decât consumă și va fi certificată cu standardul Passive House, cel mai exigent standard de eficiență energetică din lume. Este rezultatul muncii a unei echipe multidisciplinare de peste 50 de studenți voluntari, din peste 5 domenii profesionale ce răspund prin proiectul Over4 unei probleme actuale importante: cum construiești eficient și cu costuri reduse.

Proiectul Over4 reprezintă România la Solar Decathlon Europe 2019 cu prototipul Over4 – o casă solară, 100% electrică și modulară, ce va fi transportată în 6 TIR-uri în Ungaria și construită în doar 10 zile și care îndeplinește toate exigențele în ceea ce privește confortul interior și consumul de energie.

Înainte de competiția Solar Decathlon, casa Over4 va fi asamblată și deschisă publicului timp de 30 zile în centrul Bucureștiului, pe situl aflat la intersecția dintre Bulevardul Unirii și Nerva Traian. Evenimentul oficial de deschidere va avea loc miercuri, 15 mai și va da startul perioadei de vizitare în care vor fi organizate tururi publice zilnice și evenimente pe teme de eficiență energetică și dezvoltare sustenabilă.

Sunt așteptați să o viziteze toți cei interesați de domeniul construcțiilor sustenabile, mai ales cei care vor să-și construiască sau achiziționeze o locuință, întrucât casa Over4 este un exemplu practic care răspunde nevoilor actuale ale pieței construcțiilor.

Printre partnerii proiectului se numără: Makita, Glulam, ProBuilding, Kronospan, Knauf Insulation, NOD Makerspace, Valrom, Daikin, Aluprof, Hoval, Grohe, Romania Green Building Council

Daca doresti sa afli în ce proiecte mai sunt implicati acești parteneri accesează www.victa.ro .