Iași – Dezvoltarea pieței hoteliere: Destinația turistică în plină expansiune

Anul trecut, orașul Iași a înregistrat un număr de peste 360.000 de turiști, depășind nivelul din anul 2019. Acest oraș din nord-estul României ocupă poziția a cincea în topul celor mai vizitate orașe din țară, după București, Brașov, Constanța și Cluj-Napoca, dar înaintea Timișoarei. Aeroportul din Iași a înregistrat o cifră de peste 1 milion de pasageri în primele șase luni ale anului curent, marcând pentru prima dată o astfel de cifră în jumătate de an.

Atracția economică și culturală a orașului Iași atrage un număr din ce în ce mai mare de turiști, dar capacitatea de cazare este uneori insuficientă. În cazurile în care cererea depășește oferta, turiștii sunt nevoiți să caute cazare în orașele învecinate. În unele situații, conferințele internaționale organizate în Iași au inclus cazări chiar și în orașe apropiate precum Piatra Neamț și Târgu Neamț.

Peste 30 proiecte de construcție de hoteluri și pensiuni, în Iași

Iașiul se confruntă cu o dezvoltare insuficientă a pieței hoteliere, majoritatea hotelurilor fiind mai vechi. Totuși, se preconizează că în următorii cinci ani vor fi dezvoltate mai multe hoteluri de brand în oraș, subliniind potențialul de creștere al pieței turistice din zonă.

Potrivit datelor monitorizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2013 au fost înregistrate 33 proiecte de construcție de hoteluri și pensiuni, în județul Iași.

Iată cum arată distribuția proiectelor pe hartă:

Pentru informații actualizate și detalii specifice despre proiectele curente de construcție din domeniul HoReCa, consultă Victa.ro.

Sursa articolului