Studiu: Romanii cheltuie in medie intre 30 si 50 de lei cand ies la restaurant

Valoarea totală anuală a pieței restaurantelor în cinci dintre cele mai mari orașe din România (București, Timișoara, Cluj, Brașov și Iași) este de 7.24 miliarde de lei, iar din aceasta peste 67% este reprezentată de București, cu 4.89 miliarde de lei.

Aceste date sunt extrase din primul research românesc de food service realizat în luna ianuarie a acestui an de către Hospitality Culture Institute. Studiul a cuprins o analiză a pieței de sitting și una a pieței de delivery (*).

Din totalul pieței (7,24 miliarde de lei), aproximativ 46% este reprezentată de segmentul restaurantelor standard, cu mese (sitting). Printre rezultatele aflate se numără date importante despre valoarea totală a pieței de mâncare gătită, preferințele culinare ale românilor precum și obiceiurile acestora. Iată câteva dintre rezultatele studiului:

  • Dacă specificul românesc predomină ca opțiune pentru majoritatea consumatorilor, în alegerea localului, amplasarea acestuia contează mai mult decât specificul.
  • Jumătate dintre cei intervievați au declarat că ei consumă între 30 și 50 de lei la o ieșire la restaurant și că, în general, valoarea produselor este considerată ca fiind una acceptabilă.
  • 45% dintre români nu optează pentru oferte atunci când mănâncă la restaurant. Însă peste 20% dintre aceștia preferă meniurile de tip combo (mâncare+băutură/desert).
  • Localurile preferate sunt cele în care primează calitatea și varietatea produselor. Peste 52% dintre clienți…[Citește continuarea acestui studiu în noul număr al revistei ÎN ȘANTIER!]