Sibiu: Cum a evoluat piața construcțiilor de hoteluri în ultimul an?

În ultimul an au fost identificate 4087 proiecte la nivel național din domeniul Hotel & Relaxare. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, proiectele ocupă o suprafață de 17,52 milioane mp și au un buget estimat la 56,76 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte monitorizate sunt unități de cazare (1993) și sunt în stadiul de autorizare.

CÂTE PROIECTE DIN DOMENIUL HOTEL & RELAXARE AU FOST MONITORIZATE ÎN SIBIU?

În ultimele 12 luni au fost monitorizate 126 investiții din domeniul Hotel & Relaxare în Sibiu. Cumulat, proiectele ocupă o suprafață de peste 233 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 676,11 milioane RON.

SEGMENTAREA PROIECTELOR PE SUBDOMENII

Și în Sibiu se păstrează trendul observat la nivel național, iar cele mai multe proiecte sunt unități de cazare (70 lucrări). Următoarele poziții în clasament sunt ocupate de proiectele din subcategoria Agrement (sală sport, club, carting, dustracție), cu 28 lucrări și proiectele din subcategoria Food & Drinks, cu 26 lucrări.

TOP 3 INVESTIȚII ÎN FUNCȚIE DE SUPRAFAȚĂ
  • Schimbare de destinaţie din spațiu de producție în spații turistice, comerciale și spații de birouri, 10.066 mp
  • Ansamblu rezidențial 2 imobile S+P+5+6Er, 2 imobile S+P+3+4Er și un imobil P+3+4Er, 125 de apartamente, loc de joacă copii, piscină – Yin Yang Residence, 10.000 mp
sursă: VICTA.ro
  • Complex turistic: structură de primire turistică D+P+2+M, cazare, servicii și case de vacanță D+P+1E, 7.363 mp
HOTEL & RELAXARE: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN SIBIU

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 12 luni au fost identificate 36 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare pe teritoriul județului Sibiu. În funcție de numărul de proiecte, cea mai activă companie este ARHIMUS cu 8 lucrări. Următoarele poziții sunt ocupate de PFA PETRESCU MIHAI CIPRIAN, CONART DECO, ECO TERRA, și LEX ON HOUSE, fiecare cu 2 proiecte.

HOTEL & RELAXARE: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN SIBIU

În ultimul an au fost identificați 26 antreprenori generali în construcții care au efectual lucrări de tip Hotel & Relaxare în județul Sibiu. Conform VICTA.ro, cele mai active companii sunt CONA (4 proiecte), RED CONS (3 proiecte), DAFORA (2 proiecte), EUROCONSTRUCT 2006 (2 proiecte) și TOTAL NSA AG CONSTRUCT (2 proiecte).