Schuco și Alucobond – cele mai specializate branduri de fațade ventilate și pereți cortină

În ultimele 6 luni, conform asistentei virtuale de ofertare la șantiere – VICTA, 359 de proiecte au specificat o cantitate de peste 700 de mii de fațade ventilate și pereți cortină.

În topul investițiilor pe acest segment se află județele București, Cluj și Iași. Valoarea totală a investițiilor este de 15,70 miliarde de lei.

De asemenea, în topul domeniilor care au generat solicitări de fațade și pereți cortină, pe primul loc se află Hotel și Relaxare, urmat de birouri/commercial și clădiri rezidențiale/private. Totodată, atunci când vine vorba de brandurile menționate de arhitecți în caietele de sarcini, cele mai întâlnite sunt Schuco și Alucobond cu peste 50% din piața de materiale specificate în domeniu.

Conceptul de fațade ventilate este implementat de peste 10 ani în România, fiind agreat de arhitecți datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă clientului:

  • Eficiență energetică: materialele performante folosite în sistemele de fațade ventilate permit asigurarea unui micro-climat în interiorul clădirii și a unui consum minim de energie.
  • Izolație fonică: cu un sistem de placare multi-strat, fațada ventilată absoarbe sunetele exterioare, asigurând o izolație fonică sporită.
  • Izolare termică: reduce pierderile de căldură din spațiul interior, reducând costurile la încălzire.
  • Pot fi folosite o varietate de materiale durabile, cu un design inedit, dar și rezistent în timp: panouri composite din aluminiu, plăci HPL, plăci ceramice, panouri din cupru, panouri din fibrociment.
  • Montaj rapid: utilizarea strucurii corespunzătoare fațeadei ventilate determină creșterea vitezei de montare.

 

Află acum la ce șantiere poți oferta fațade ventilate și pereți cortină. Testează acum abilitățile analitice ale asistentei virtuale de vânzări la șantiere- VICTA!