Cate hoteluri de 5 stele exista in Romania?

Conform celor mai recente date publicate de Institutul National de Statistica, in Romania figureaza 6946 de structuri turistice. Aceasta cifra include hotelurile, hostelurile, motelurile, vilele si cabanele turistice, pensiunile turistice si agroturistice, bungalourile si alte tipuri de structuri de cazare.

hotel-5-stele
Concentrandu-ne strict pe hoteluri, din totalul de 1551 de hoteluri existente in Romania, peste 350 au 2 stele, aproape 800 au 3 stele, 298 au 4 stele si doar 35 (cu unul mai mult decat in 2015) au 5 stele. Aceste cifre reflecta foarte bine conditiile preferate de turistii romani, precum si realitatea ca unitatile de cazare de lux sunt o pasare rara a pietei hoteliere de la noi din tara. Cu toate ca in ultimii ani numarul acestora a crescut timid cu cate 2 sau 3 astfel de unitati de lux noi deschise in fiecare an, procentul lor ramane blocat sub 2.5%.

In total, structurile turistice din Romania au o capacitate de cazare de 328,9 mii de locuri, din care 190 de mii de locuri – 57.7%! – sunt disponibile in hoteluri.

Vrei sa afli ce santiere si investitii HoReCa sunt in derulare la nivel national? Completeaza ACEST FORMULAR.