Resita: Investitie de peste 22 milioane de lei pentru un proiect destinat incluziunii sociale si culturale a populatiei din zona defavorizata

Un nou proiect de anvergura din segmentul Hotel & Relaxare se anunta, de aceasta data in Resita. In data de 23.05.2019 a fost lansata procedura de atribuire a contractului de proiectare tehnica pentru amenajare spatiu de agrement urban care va cuprinde: centru multifunctional dispus in regim P+2E, promenade si pista de biciclete. Pentru aceasta faza se aloca suma de 671.595 lei pentru partea de intocmire proiect tehnic, detalii de executie, documentatii avize si PAC, verificarea tehnica a calitatii proiectului tehnic, studiu sisteme alternative performanta energetica, PAD si asistenta tehnica a proiectantului pe perioada derularii procedurii de evaluare si atribuire a contractului de executie de lucrari si pe perioada de executie a lucrarilor inclusiv faze program control.

Conform hotararii de consiliu local aprobata in vederea demararii investitiei, valoarea finala a proiectul va depasi suma de 22 milioane de lei, TVA inclus. Proiectul se incadreaza in programul de finantare Axa prioritara 4: Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de Investitii 4.3 – Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizica, economica si sociala a comunitatilor defavorizate din regiunile urbane si rurale. Necesitatea reorganizarii spatiului prin demolarea si construirea centrului multifunctional respectiv reabilitarea drumului de acces a aparut din dorinta cuplarii comunitatii marginalizate apartinatoare zonelor de tip ghetou cu blocuri din Cartierul Mociur la zona centrala a orasului respectiv crearea unui obiectiv care sa deserveasca populatia populatia din zonele marginalizate prin realizarea de activitati socio educative, sportive si sanitare, actiuni care se incadreaza in ÔÇŁStrategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Resita 2015 ÔÇô 2025ÔÇŁ (http://eprim.primariaresita.ro:8081/servicii/2018/hotarari.nsf/AF0BEB3E585254EFC22583910049B7FB/$FILE/07.%20SF%20DALI%20zona%20Mociur.pdf)

Obiectivul general al proiectului il constituie crearea pana in anul 2022 a conditiilor pentru integrarea populatiei marginalizate si cresterea coeziunii sociale a acestot comunitati aflate in zona Mociur – cartierele Centru si Govandari. Prin proiect se propun 4 obiective: centru multifunctional, amenajari exterioare: piateta, parcare, spatii verzi, mobilier urban, signalistica si retele exterioare, reabilitare strada G A Petculescu pentru sporirea conectivitatii cu orasul si spatii socio-culturala pentru populatia marginalizata din cartierul Mociur si demolare constructii existente pe amplasament.

Documentatia tehnica de fezabilitate si indicatorii tehnico ÔÇô economici a fost intocmita de asocierea Unith2B si Axis Design cu ajutorul Popp & Asociatii (rezistenta), Topomat Helmert (topografie), Global Proiect Bucuresti (Instalatii), Geologic Site si B & B Geotech Consulting (studii si analize geotehnice) si Atta Design Grup (sistematizare verticala).

Centrul multifunctional va face parte dintr-un ansamblu, o zona destinata agrementului urban si interconectarea acesteia cu zona defavorizata Mociur, prin reabilitarea drumului de acces, pentru integrarea ei si conectarea cu cartierele Centru si Govandari. Acest spatiu public va oferi celor care il acceseaza oportunitatea de a se bucura de activitatile socio- culturale care vor fi adapostite in centrul multifunctional si in proximitatea lui, precum si de activitati sportive si de agrement. Acest centru isi propune sa ofere atat activitati socio-culturale (ateliere diverse, workshopuri, spectacole, expozitii, zone de coworking, servicii sociale) cat si activitati ce pun in miscare oamenii si ii incurajeaza spre un stil de viata sanatos (sporturi conventionale, in sala de sport multifunctionala: baschet, tenis, volei, handbal, fitness etc. si sporturi neconventionale: arte martiale, cursuri de dans, atletism etc).

Daca esti interesat de acest proiect si nu numai, nu ezita sa soliciti un DEMO gratuit la Victa, singura asistenta de vanzari la santiere.