Pentru Revelion turistii romani au preferat pensiunile

Peste 147 de mii de romani si-au petrecut vacanta de Revelion in statiunile din tara, in scadere cu 3,5 % fata de anul trecut. Acestia au cheltuit aproximativ 140 de milioane de lei, cu 1,5 mai putin fata de anul

Sursa foto: www.Mashable.com
Sursa foto: www.Mashable.com

precedent. Au scazut si numarul turistilot romani care si-au petrecut vacanta in strainatate. 8200 de turisiti si-au rezervat vacanta de revelion in afara tarii, prin intermediul agentiilor de turism, cu 1,5 % mai putin fata de anul trecut. In schimb acestia au cheltuit 4,8 milioane de euro.

Conform Federatiei Nationale a Patronatelor din Turism, turistii romani au preferat turismul rural unde 52 de mii de persoane si-au petrecut revelionul in pensiuni. Insa numarul acestora este in scadere cu 8%. Scaderi s-au inregistrat si in zonele montane unde 37 de mii de turisti au optat sa isi petreaca vacanta, in scadere cu 2%.

Cele mai cautate zone au fost statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, Ranca, Staja, Calimanesti, Felix si zonele traditionale din zonele Bran, Maramures si Bucovina.

In 2015 echipa de cercetare de la IBC Focus au verificat telefonic peste 2400 de investitii din categoria Hotel & Relaxare. Dupa cum se poate observa, constructia de noi investitii Horeca, respecta trendul turistilor. Astfle in zonele rurale din Maramures si Apuseni, reprezentate in graficul de mai jos ca zonele Nord-Vest si Centru, sunt in totul noilor constructii.statistica H&R2015

Pentru a oferta la proiectele verificate telefonic de specialistii IBC Focus dati click aici.