Proiectul „Adventure Park” de la Voineasa a primit aviz pentru finanţarea cu fonduri UE

Proiectul turistic ‘Adv­en­ture Park’ din staţiunea Voi­neasa, în valoare de peste 20 de milioane lei, a primit aviz favorabil pentru finanţare europeană, a declarat vineri pentru AGERPRES, vice­pre­şe­dintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Bogdan Pistol.
‘Contractul de finanţare va fi semnat cel mai probabil în această vară’, a precizat Bogdan Pistol.
Investiţiile cuprinse în acest proiect vor fi realizate prin POR 2007-2013, Axa Prioritară 5. Proiectul urmă­reşte realizarea unui Alpine Coaster în zona Voineasa, a unei piste pentru kart-uri şi trotinete, dar şi achiziţionarea a 20 de trotinete, 20 de kart-uri pentru copii şi 20 de kart-uri pentru adulţi. De asemenea, va fi amenajat un parc de a­ven­turi, aşa cum sunt în Aus­tria sau Elveţia, vor fi achi­zi­ţionate echipamente de protecţie, vor fi realizate tiro­li­e­ne, două covoare rulante cu sistem tubing şi pârtie de schi, a menţionat reprezentantul CJ.

adventure park

În cadrul proiectului se mai au în vedere construirea unei clădiri administrative, a unui depozit pentru echipa­men­te şi introducerea utili­tă­ţi­lor.
‘Acest proiect reprezintă un nou pas, extrem de important, pentru turismul vâlcean. După ce va fi realizat, sta­ţi­u­nea Voineasa va fi mult mai atractivă decât Valea Pra­ho­vei. Iarna va fi atractivă prin domeniul schiabil, iar în se­zonul cald prin Adventure Park’, a mai adăugat vice­pre­şe­dintele CJ Vâlcea..
Valoarea totală a proiectului ‘Adventure Park’ se ridică la 21.792.934,78 lei, contribuţia locală fiind de 11 mi­li­oane lei.

In Voineasa functioneaza in prezent 46 de unitati de cazare. Cate dintre acestea vor reusi sa atraga mai multi turisti datorita noii investitii anuntate, vom vedea in anii ce urmeaza.

14 noi unitati de cazare se afla in diverse stadii de executie in judetul Valcea, conform www.raportuldeinvestitii.ro . Iata mai jos lista acestora:14 investitii hoteliere in valcea

 

Sursa si sursa foto.

Vrei sa cunosti toate investitiile hoteliere din tara? Da click pe banner-ul de mai jos: