Deschiderea oficiala a Targului de Turism al Romaniei

ttrEditia de primavara a Targului de Turism al Romaniei se va desfasura la Romexpo intre 25 si 28 februarie 2016 in Pavilioanele C1 – C6. Deschiderea oficiala va avea loc joi, 25 februarie a.c., in Pavilionul C3, incepand cu ora 11.00.

La deschiderea oficiala a Targului vor participa: domnul Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, un reprezentant al Administratiei Prezidentiale, doamna Anca Pavel Nedea, presedinta Autoritatii Nationale pentru Turism, domnul Aurelian Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, domnul Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania, domnul Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, si domnul Gabriel Zamfir, presedintele executiv al  Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural.

Programul deschiderii oficiale este urmatorul:

Intervalul orar: 11.00-12.00  

 • Alocutiune de introducere sustinuta de domnul Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei;
 • Alocutiune sustinuta de reprezentantul Administratiei Prezidentiale;
 • Moment artistic sustinut de Ansamblul Folcloric National „Transilvania”;
 • Alocutiune sustinuta de doamna Anca Pavel Nedea, presedinta Autoritatii Nationale pentru Turism;
 • Alocutiune sustinuta de domnul Aurelian Marin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism;
 • Alocutiune sustinuta de domnul Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania;
 • Alocutiune sustinuta de domnul Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc;
 • Alocutiune sustinuta de domnul Gabriel Zamfir, presedintele executiv al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural;
 • Moment artistic sustinut de Ansamblul Folcloric „Junii Brasovului”;
 • Doamna Anca Pavel Nedea, presedinta ANT, si domnul Mihai Daraban, presedintele CCIR, acorda premiul pentru activitatea de incoming;
 • Discurs sustinut de castigatorul premiului pentru activitatea de incoming;
 • Taierea panglicii.

    Intervalul orar: 11.00-12.00  

 • Turul oficial al Targului de Turism al Romaniei.

          Ora 13.00

 • Conferinta de presa organizata de Autoritatea Nationala pentru Turism la standul ANT din Pavilionul C3.

Evenimentele organizate la fiecare stand in parte pot fi consultate pe pagina web oficiala a targului, www.targuldeturism.ro, la categoria Manifestari conexe.

Programul Targului de Turism al Romaniei cuprinde si o serie de conferinte destinate tuturor celor care isi desfasoara activitatea in acest domeniu, dar si vizitatorilor. Joi, 25 februarie a.c., Camera de Comert si Industrie a Romaniei organizeaza incepand cu ora 12.00, in Sala Balcescu, conferinta „Implicatiile modificarilor legislative din domeniul fiscal pentru agentii economici din sectorul turistic si industria hoteliera”, Academia de Studii Economice prin Facultatea de Business si Turism invita publicul la seminarul „Bucuresti: timp si spatiu pentru turism” iar Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc organizeaza „Intalnirea organizatiilor patronale din turism: FPTR, ANAT, ANTREC, OPTBR, FIHR”.

Vineri, 26 februarie a.c., Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) organizeaza seminarul cu tema „Statiunile balneare se pregatesc pentru piata europeana” iar Autoritatea Nationala pentru Turism va desfasura conferinta cu tema „Promovarea destinatiilor turistice din Romania in viziunea hotelierilor”.

Expozantii vor pregati zilnic, pe scena Targului de Turism, evenimente artistice pentru vizitatorii prezenti. De asemenea, Romexpo impreuna cu ANAT, FPTR, OPTBR si ANTREC vor organiza in perioada 25-28 februarie 2016 cea de-a treia editie a „Bursei de Turism pentru specialistii din domeniu”.

La Targul de Turism al Romaniei vor participa in calitate de expozanti si co-expozanti 285 de firme din 15 tari: Albania, Bulgaria, Croatia, Egipt, Grecia, Israel, Italia, Moldova, Palestina, Polonia, Romania, Serbia, Spania, Turcia si Ungaria, suprafata expozitionala ocupata fiind de peste 13.800 mp.

In Pavilionul C3, in care se va desfasura dechiderea oficiala, se vor regasi standurile Autoritatii Nationale pentru Turism, ANAT, OPTBR, FPTR si ANTREC. Tot in C3, zonele turistice autohtone vor fi reprezentate prin Consilii Judetene: Alba, Braila, Buzau, Cluj, Dambovita, Maramures, Mehedinti, Neamt, Satu-Mare, orasele: Alba-Iulia, Amara, Cluj, Fagaras, Mangalia, Piatra-Neamt, Poiana Brasov, Targu-Neamt, Techirghiol sau Timisoara, si comune precum Poiana Campina (Prahova), Turia (Covasna), Molivisu (Braila) si Miroslava (Iasi).

 

Targul de Turism al Romaniei este organizat si gazduit de Romexpo, bianual, primavara si toamna, cu sprijinul Camerelor de Comert si Industrie din Romania, al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), in calitate de partener strategic, si al Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR), al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural  (ANTREC).

 Editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei se va desfasura intre 25 si 28 februarie in Pavilioanele C1 – C6. Programul de vizitare este de joi, 25 februarie, pana sambata, 27 februarie, de la ora 10.00 la ora 18.00, si duminica, 28 februarie, de la ora 10.00 la ora 16.00. Pretul unui bilet de acces este de 10 lei.