Proiecte europene de 30 de milioane de euro, la Mangalia

In momentul de fata, in localitatea Mangalia se afla in diferite stadii de implementare proiecte europene in valoare totala de aproximativ 30 de miliuoane de euro, conform unui comunicat de presa emis recent de primarie. In stadiul cel mai avansat de executie este proiectul de modernizare al stadiunii Saturn, care va semna contractul de finantare la inceputul lunii februarie.

Cu toate acestea, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a precizat ca la proiectele cu finantare UE dureaza foarte mult de la depunerea actelor si pana la inceperea efectiva a lucrarilor.

(sursa foto: mangalianews.ro)

Cum functioneaza intregul proces?

„Este un volum de munca enorm, pe care nimeni nu il vede.┬áPentru un astfel de proiect, lucram aproape 2 ani la documentele tehnice, evaluari, clarificari si toate celelalte etape premergatoare semnarii contractului de finantare. De exemplu, la proiectul Saturn am inceput sa lucram acum un an. Abia acum, in februarie, sper sa semnam contractul de finantare, iar apoi urmeaza alte luni pentru procedurile de licitatie-contestatie si abia apoi executia, care poate dura pana la 12 luni”, a explicat domnul primar.

Alaturi de modernizarea statiunii Saturn, primaria mai are in plan, tot cu fonduri europene, modernizarea Pietei Republicii, reabilitarea a 22 de strazi din localitate, modernizarea statiunilor Venus si Neptun-Olimp, reabilitarea falezei Mangalia-Saturn, reabilitarea Bisericii Sf. Gheorghe, declarata monument istoric, precum si valorificarea turistica a „Basilicii Siriene”.

Doresti sa fii la curent cu toate proiectele HoReCa, publice sau private, care se constuiesc in 2018? Victa.ro iti poate intocmi lista cu toate aceste investitii.