Procentul rezervărilor anulate a ajuns la 40% în Europa și va crește în următoarele luni

Site-ul Hoo estimează că anulările rezervărilor vor crește peste rata de 40% în această vară din cauza incertitudinii Covid-19 și a tendinței „rezervării duble”.

Platforma de rezervare hotelieră Hoo a analizat datele privind anulările rezervărilor între ianuarie și martie 2021, atât în ​​Marea Britanie, cât și în Europa, pentru a compara situația actuală cu cea de anul trecut.

În urmă cu un an, în Marea Britanie se impuneau primele restricții. Chiar dacă situația era incertă, multe persoane și-au menținut optimismul în legătură cu concediile programate. Drept urmare, rata de anulare a rezervărilor s-a ridicat la 20%. Pe de altă parte, în Europa efectele pandemiei s-au simțit mai puternic, iar procentul anulărilor a crecut la un nivel maxim de 65,5%.

În 2021, rata de anulare a scăzut la 40,5% în Europa, fapt cauzat și de numărul redus de rezervări. Între timp, în Marea Britanie, anulările interne au crescut cu 19% între ianuarie și martie, 39% din toate rezervările hoteliere fiind anulate acum.

Restricțiile continue în ceea ce privește călătoriile și incertitudinea cauzată de situația pandemică, împreună cu tendința în creștere a rezervărilor duble (promisiunea de anulare gratuită încurajează acest comportament) sunt principalele motive pentru care rata de anulare a rezervărilor este în creștere.

Cofondatorul Hoo, Adrian Murdock, crede că este probabil ca aceste anulări să se intensifice și mai mult în următoarele luni.

„Cu toții ne-am ținut degetele ferm încrucișate sperând că anul acesta vom putea călători într-o formă sau alta. Din păcate, încă ne găsim în imposibilitatea de a călători chiar și pentru un weekend, și multe persoane constată că planurile lor trebuie să fie anulate din nou. Acest lucru a provocat o creștere accentuată a procentului de anulări ale rezervărilor hoteliere până în acest an și ne așteptăm ca acest lucru să crească și mai mult pe parcursul verii”, a declarat acesta.

De asemenea, Murdock observă o schimbare a comportamentului turiștilor, care tind să facă mai multe rezervări pentru o singură perioadă. „Cu toate acestea, nu doar situația pandemică va contribui la creșterea acestor cifre. Hotelierii au vorbit deja despre ceea ce consideră a fi o tendință în creștere prin care turiștii rezervă mai multe locuri, atât local, cât și în străinătate, cu intenția de a anula una dintre rezervări în ultimul moment”.