Primul complex lacustru din Romania va fi inaugurat la finalul acestei luni. Si nu are legatura cu Bacovia.

George Bacovia a fost probabil singurul poet roman care a scris o poezie despre constructiile lacustre. Publicata la inceputul anilor 1900, poezia „Lacustra” nu are nicio legatura cu turismul sau frumusetea acestor structuri de locuit. Si probabil nici nu ar face o reclama prea buna primului complex lacustru din Romania care va fi inaugurat la finalul acestei luni. Dar merita mentionata.

Revenind in prezent, orice e posibil in Romania si este loc de „prima oara” pentru orice. De data aceasta vorbim de un complex de locuinte lacustre care isi asteapta in luna august primii oaspeti.

Nu Bacovia l-a inspirat pe Sorin Liubirimescu, un barbat de 40 de ani din Resita, sa finalizeze Complexul Egreta, ci o situatie cu care s-a confruntat in urma cu cativa ani: a vrut sa isi petreaca vacanta la Cazanele Dunarii, dar nu a gasit cazare. Dintr-o intamplare, l-a cunoscut pe proprietarul unui proiect de constructie a 15 locuinte lacustre la Brezeasca, jud. Caras-Severin, care nu dispunea de banii necesari pentru dezvoltarea complexului, fiind nevoit sa cotizeze cu aproape 200.000 de euro din investitia totala de 600.000 de euro.

complex-case-lacustre

„Am fost atras de frumusetea locului. Acum trei, patru ani, vroiam s─â vin ├«n concediu aici si pana in septembrie nu am gasit nici macar un loc liber la pensiunile din zona. Atunci mi-am zis ce ar fi sa pot sa fac si eu ceva. Intamplator, am ajuns la administratorul care avea firma si proiectul, si am preluat-o”, a declarat Sorin Liubirimescu, care lucreaz─â ├«n domeniul financiar din Resita.

Primele 15 bulgalow-uri din complexul Egreta au fost deja rezervate in avans, iar cei care doresc sa traiasca experienta unui concediu intr-o casa suspendata deasupra apei, mai au de asteptat cel mai probabil pana in septembrie. Cazarea pe noapte costa 250 de lei, fiecare casa lacustra fiind dotata cu chicineta si terasa de 16mp de unde se poate pescui.

Anul viitor, complexul de la Brezeasca va fi extins cu inca 15 case lacustre, realizate in oglinda de catre alta firma – acestea fiind parte din a doua faza a proiectului denumit Complexul Pelican. Proiectul va avea si o┬áa treia etapa, care va include un restaurant.

Sursa articol: ziardevest.ro

Ce alte hoteluri se mai construiesc in Romania?

In ultimele 30 de zile, am identificat pe Raportul de Investitii peste 80 de proiecte din domeniul – Hotel&Relaxare: spatii de cazare – aflate in diferite stadii de executie si iata care ni s-au parut cele mai interesante:

  • O vila turistica cu 8 etaje care se construieste la mare si asteapta oferte pentru antrepriza generala
  • Un hotel de 4 stele cu 27 de camere, in judetul Dolj, care asteapta oferte pentru executie
  • Un hotel cu restaurant P+2E in jud. Salaj, aflat in stadiu de amenajare
  • O pensiune P+3E in judetul Constanta, care a intrat in faza de constructie

Vrei sa ai acces la santiere din domeniul HORECA pentru a le oferta? Completeaza acest formular!