Preferințele de vacanță ale românilor: Tendințe și alegeri de destinație printre cetățenii români

Conform unui sondaj recent al CEC Bank în colaborare cu FinZoom.ro, aproximativ 40% dintre cetățenii români nu plănuiesc să plece în concediu în acest an. Iar dintre aceștia, cei care vor face o pauză, aproximativ trei sferturi aleg să-și petreacă vacanța în România.

În privința bugetelor pentru vacanță, aproximativ 10% vor cheltui sub 1.000 lei, în timp ce aproape 25% alocă între 1.000 și 3.000 lei. Circa 14,5% vor investi între 3.000 și 6.000 lei, în timp ce aproape 9% plănuiesc între 6.000 și 10.000 lei. Mai puțin de 4% au în vedere cheltuieli de peste 10.000 lei. Aproape 39% dintre respondenți nu vor pleca în concediu în această perioadă.

Referitor la destinații, peste 34% optează pentru litoralul românesc, iar circa 32% preferă zonele montane. Aproape 7% își propun să-și petreacă concediul la rude sau în mediul rural, iar peste 20% aleg vacanțe în străinătate.

În ceea ce privește rezervările, peste 76% gestionează personal, iar aproximativ 24% apelează la agenții de turism.

În ceea ce privește durata concediului, peste 43% vor petrece 3-4 zile, iar peste 36% optează pentru 7 zile de odihnă. Aproximativ 11% vor alege un concediu de 10 zile, iar aproape 10% intenționează să se relaxeze 14 zile sau mai mult.

Dintre cei care vor pleca în vacanță, peste jumătate (56%) pun accent pe odihnă. Peste 30% vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv, în timp ce doar 1% călătoresc în scopuri de shopping.

Oportunitățile din HORECA: Peste 1000 de proiecte de construcție în România în ultima jumătate de an

Industria ospitalității și a alimentației publice (HoReCa) a fost supusă unui val de schimbări și evoluții semnificative în ultimele 6 luni, cu un impact direct asupra sectorului construcțiilor în România. Potrivit datelor recente VICTA.ro, s-a observat un număr impresionant de 1159 de șantiere în diverse stadii de dezvoltare în această industrie. Această tendință indică oportunități ample și promițătoare pentru investitori, antreprenori și profesioniști din domeniul construcțiilor și al furnizorilor de servicii pentru HoReCa.

Dacă vrei să afli cum poți oferta înaintea concurenței la hoteluri și pensiuni care acum se construiesc intră pe Victa.ro