Pinum – Cum să alegi ușile de interior potrivite pentru locuința ta

Cu o istorie de peste 30 de ani, Pinum a devenit cel mai important producător si comerciant de uși, ferestre și parchet din România. Parte a grupului Nusco, Pinum Doors & Windows este sinonimul calității în materie de producție de uși și ferestre în România și Italia.

Compania a trecut testul timpului, iar în prezent 70% din proiectele rezidențiale din București finisate sau în curs de finisare sunt echipate cu produse Pinum.

Care sunt principalele sfaturi pentru achiziția de uși, dar și care sunt principale provocări din piață aflăm de la Francesco Curcio, Director General Executiv Pinum Doors & Windows.

Care sunt 4 sfaturi pe care le-ați acorda unui client nou pentru achiziția corectă de uși de interior?

În primul rând, este bine să ne gândim la spațiul în care introducem ușa. Pinum oferă uși care se potrivesc cu diverse stiluri arhitecturale. Ușa nu este doar un delimitator între două spații, ci chiar un element de design important al spațiului pe care îl folosim zilnic. Noi recomandăm mereu clienților să descrie cât mai în detaliu spațiul în care va fi ușa încadrată, astfel încât să oferim recomandări cât mai bune.

În al doilea rând, pentru o corectă informare a clienților noștri le recomandăm să solicite consultanță și în materie de pardoseli, uși de intrare, de exterior și chiar și tâmplărie. Aceștia își pot amenaja o bună parte din interiorul locuinței cu produsele realizate și comercializate de Pinum.

În al treilea rând, clienții se pot orienta și către ușile glisante în buzunar. Acestea reprezintă un răspuns modern și elegant la lipsa spațiului, în special daca stăm să ne gândim că prețul metrului pătrat util a crescut în ultima perioadă.

Și nu în ultimul rând, este indicată și o orientare către înălțimi mai mari. Ușile înalte impresionează prin dimensiunile lor și aduc o eleganță unică asupra încăperii.

Care sunt 4 greșeli frecvente pe care observați că le fac cumpărătorii când achiziționează uși de interior?

Cea mai mare greșeală vine din lipsa unei planificări. De multe ori, ușile de interior ajung să fie printre ultimele produse integrate în locuință și, din acest motiv, bugetul și timpul de așteptare ajung să fie reduse. Pinum produce și comercializează uși cu livrare rapidă, dar și uși care durează puțin mai mult până sunt livrate. Așteptarea merită pentru că produsul final este de o calitate superioară și vine cu finisaje diferite și deosebite.

O altă mare capcană este lipsa integrării ușilor într-un design general al spațiului. Problema apare aici de la faptul că ușile sunt văzute ca fiind delimitatoare de spațiu și nu ca un element important al întregului design. În acest fel pot fi întâmpinate situațiile în care ușa este în total dezacord cu designul locuinței.

O altă capcană vine de la confuzia aspectului cu calitatea produsului. Anumite produse populare de la Pinum se regăsesc cu o estetică asemănătoare în piața românească. Însă asta nu înseamnă că produsele sunt de o calitate comparabilă. Spre exemplu, soluții oferite de Pinum din materiale masive se regăsesc în piață cu un design asemănător, dar realizate pe structură celulară. Aceste diferențe se resimt în timp și în viața de zi cu zi.

O altă eroare vine din partea celor care preferă să vină cu propriile măsurători și propria montare. Aici apar des probleme, pentru că nu mereu măsurătorile pe care le face clientul sunt cele reale. Neplăceri pot avea loc și la montarea produsului. Pinum oferă servicii de specialitate pentru măsurători și montare, astfel încât produsul să se potrivească perfect în locuința clienților noștri.

Care sunt 3 proiecte la care lucrați sau pe care le-ați finalizat recent și ce soluții tehnice din portofoliul dvs. ați folosit?

Pinum oferă și soluții particulare pentru toți clienții care vin cu solicitări specifice. Spre exemplu, compania a finalizat recent livrarea unui proiect dedicat unui ansamblu rezidențial de lux din Nordul Bucureștiului, și anume, amenajarea acestuia cu uși filomuro Pinum cu înălțimi până la 270 cm și cu tehnologie fonoizolantă. 

În alt proiect, am livrat pentru amenajarea mai multor hoteluri soluții de uși rezistente la foc de până la 30 de minute – Pinum RF30. De altfel, pentru un alt hotel de la Marea Neagră am livrat uși cu toc rezistent la umiditatea ridicată de acolo.

Care sunt provocările momentului în segmentul în care activați?

Segmentul nostru de business a avut numeroase provocări de ordin economic în ultimii ani. Pandemia a adus multe semne de întrebare în mediul economic la nivel mondial. Inflația, ROBOR-ul, scenariul unei recesiuni, războiul din Ucraina sau prețul energiei au adus mari temeri în rândul oamenilor în ceea ce privește investițiile. Deși costurile de transport au crescut foarte mult, ca urmare a tuturor evenimentelor economice, în 2022 am perceput o creștere a prețurilor de listă de numai 5%, astfel că suntem printre puținele companii din România care și-au onorat contractele în termenii inițiali.

Cum vedeți evoluția pieței în nișa dvs. în România în următoarele 6-12 luni?

În 2023 se preconizează o stabilizare a pieţei datorită mai multor considerente, precum incertitudinea economică şi geopolitică, însă Pinum rămâne optimistă că va continua trendul ascendent al anilor trecuţi. De altfel, 2023 aduce implementarea PNRR şi o mulţime de proiecte civile, precum spitale, şcoli etc., la care Pinum poate contribui. Compania noastră realizează şi comercializează uşi tehnice, tâmplărie PVC şi tâmplărie din aluminiu, iar toate acestea pot fi implementate în proiectele civile din România.

Ne puteți spune câteva din obiectivele Pinum pe care le implementați în această perioadă?

Noua fabrică este prioritară anul acesta. Prin aceasta vom putea realiza produse premium care să satisfacă gusturile tot mai exigente și cererea tot mai mare. Până la finalul anului 2023 vom începe demersurile pentru fabrica nouă și în 2024 plănuim să le finalizăm și să o punem în funcțiune. Mai mult de atât, imediat după finalizarea fabricii de uși plănuim să începem demersurile pentru o nouă fabrică de tâmplărie.

Franchising. Dorim să oferim produsele și serviciile premium Pinum oriunde în Romania și în curând peste hotare. Expansiunea prin franchising este un obiectiv important la Pinum și observăm că aceasta are rezultate pozitive atât pentru Pinum cât și pentru regiunea în care ne extindem.

Digitalizare. Ne aflăm în epoca digitală și observăm că o bună parte din interacțiunea cu brandul se face în online. Deja am început procesul și îl continuăm pentru a facilita o experiență cât mai rapidă și cât mai plăcută la nivel operațional și la nivel de interacțiune cu piața.