Cod rosu de vreme buna pentru hotelurile şi restaurantele de la munte

Adevarul estimeaza ca hotelurile şi restaurantele de la munte pierd peste un milion de euro pe zi pentru că nu ninge

cod rosu vreme bunaLipsa zăpezii din staţiunile montane şi temperaturile crescute, care fac imposibilă producerea zăpezii artificiale, au redus cu 70-80% numărul turiştilor afllaţi la munte în luna ianuarie faţă de anul trecut, producându-le hotelurilor şi restaurantelor pierderi de peste un milion de euro pe zi.

„Gradul de ocupare în Predeal, dar şi în alte staţiuni, a scăzut la 20% în weekend şi la zero în timpul săptămânii.
Anul trecut, pentru întreaga lună ianuarie, gradul de ocupare era de 80-90%. În perioada 4-11 ianuarie au fost anulate toate rezervările pentru restul lunii ianuarie“, spune intr-un interviu Adevarul, Dan Măluşel, proprietarul hotelului Ursuleţul şi al discotecii The Office din Predeal.
El a afirmat că inclusiv evenimentele sportive din această perioadă au fost amânate. Printre acestea, campionatul internaţional de snowmobile, care trebuia să aibă loc la Predeal în perioada 24-26 ianuarie, unde erau aşteptaţi peste 200 de participanţi din şase ţări, a fost amânat pentru începutul lui martie.
Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în luna ianuarie a anului au ajuns în staţiunile de la munte aproximativ 468.000 de turişti.

Citeste mai mult: adev.ro/mzckk4