Orasul devenit verde pentru ca a fost inghitit de natura

Insula Goqui apartine unui grup de aproximativ 400 de insule, cunoscute sub denumirea Insulele Shengsi, care formeaza o parte a arhipelagului Zoushan localizat in Golful Hangzou. Acesta este cel mai mare arhipelag al Chinei si timp de multi ani, traiul oamenilor din zona s-a bazat foarte mult pe activitatea de pescuit, aici fiind cea mai mare piata de peste din China.

In prezent insa, odata cu dezvoltarea mai multor industrii, baza economica din zona s-a diversificat, iar veniturile oamenilor din zona vin acum din reparatii si constructii de barci, turism si industria serviciilor. Tocmai din aceasta cauza, multe orase din zona care traiau din pescuit au fost abandonate, iar cateva dintre cele mai bine conservate orase au devenit cu timpul adevarate atractii turistice, fiind inghitite de natura.

Insulele Shengsi sunt o importanta destinatie turistica si reprezinta in continuare o zona cu mare potential pescaresc, atragand peste 100.000 de pescari in fiecare iarna. Cu toate acestea, insula Goqui este zona in care se regasesc cele mai multe astfel de orase abandonate. Spectacolul vizual oferit de natura da o alta dimensiune conceptului de oras „verde”.